Política

La Guàrdia Civil suspèn el trasllat de 300 agents i els ordena que es quedin a Catalunya

El ministeri d’Interior justifica la mesura per les necessitats del servei en un trimestre amb dates assenyalades com la Diada o el primer aniversari de l’1-O

L’any passat ja es va produir una situació similar davant la imminent celebració del referèndum d’independència

La Guàrdia Civil ha suspès aquest dimarts les autoritzacions de trasllat fora de Catalunya de 300 efectius del cos de seguretat estatal, segons han confirmat fonts del Ministeri de l’Interior. Els agents s’hauran de quedar al territori fins al 15 d’octubre, segons l’ordre que han rebut avui dels seus superiors.

La decisió es justifica en les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre. Interior ha restat importància al fet i ha recordat que hi ha dates assenyalades que poden demandar més efectius com ara les celebracions de l’11 de setembre o les commemoracions del 20 de setembre, de l’1 d’octubre o del 27 d’octubre.

Precisament ara fa un any es va produir una situació similar, quan centenars de guàrdies civils van rebre l’ordre de quedar-se a Catalunya davant la imminència de la celebració del referèndum d’autodeterminació, considerat il·legal per les autoritats espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia