Política

Londres acabarà atrapada a la UE, segons un informe

L’anàlisi legal sobre el Brexit que el govern britànic es va veure forçat a publicar ahir ha fet augmentar les crítiques a l’acord pactat per la primera ministra, Theresa May, amb Brussel·les, perquè pot deixar el Regne Unit vinculat a la Unió Europea (UE) de forma “indefinida”.

Sota l’acord signat amb els líders de la UE el 25 de novembre passat, tot el Regne Unit es mantindrà en un “territori duaner únic” amb el bloc comunitari fins que no s’arribi a un nou tractat comercial, mentre que Irlanda del Nord continuaria integrada en l’actual unió duanera comunitària, segons preveu l’informe de l’advocat general de l’Estat britànic, Geoffrey Cox. Aquest escenari persistirà “fins i tot encara que les parts continuessin negociant molts anys després i fins i tot si les parts consideren que el diàleg s’ha trencat clarament i que no hi ha perspectives d’arribar a un futur acord comercial”, hi afegeix l’informe legal. Un portaveu del partit unionista nord-irlandès DUP, aliat de May, va qualificar de “devastador” l’escenari que exposa el document. “La Comissió Europea i el Tribunal de Justícia Europeu mantindran la seva jurisdicció a Irlanda del Nord”, va denunciar el diputat del DUP Nigel Dodds, que va assegurar que la província britànica haurà de tractar la resta del Regne Unit “com un país tercer” en matèria comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]