Política

La defensa de Junqueras i Romeva demana que Puigdemont i Rovira declarin per videoconferència

Els advocats dels dos consellers d’ERC sol·liciten també els testimonis d’Ignacio Cosidó, Anna Simó, Rafael Ribó, Enric Millo, Diego Pérez de los Cobos i Lluís Llach, entre altres

Tots dos volen declarar en català

La defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva ha demanat que al judici de l’1-O al Tribunal Suprem (TS) espanyol declarin com a testimonis el president Carles Puigdemont, la secretària general d’ERC Marta Rovira, tots dos per videoconferència. També sol·licita que se citi com a testimonis el senador del PP Ignacio Cosidó, per les seves declaracions sobre el president del tribunal, Manuel Marchena; l’exsecretària del Parlament Anna Simó; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i la secretària judicial del jutjat d’instrucció número 13 a Barcelona, que va denunciar la pressió dels manifestants el 20-S a la Conselleria d’Economia.

Del centenar de testimonis que vol escoltar la defensa destaquen el lletrat major i el secretari general del Parlament, membres del govern espanyol com el secretari d’estat de Seguretat, José Antonio Nieto, el secretari general tècnic d’Interior, Juan Antonio Puigserver, i el delegat a Catalunya, Enric Millo, així com representants policials com el coronel Diego Pérez de los Cobos, i els dos màxims comandaments a Catalunya dels cossos policials estatals. Així mateix, vol que declarin diversos comandaments dels Mossos d’Esquadra, i càrrecs de la Guàrdia Civil que van fer atestats d’investigació o van dirigir operatius l’1-O.

En l’àmbit polític, la defensa sol·licita que declarin l’actual conseller d’Exteriors de la Generalitat, Alfred Bosch, i el de Treball, Chakir El Homrani; l’exdiputat de la CUP David Fernández; el diputat al Congrés Gabriel Rufián, i l’exdiputat de Junts pel Sí i cantautor Lluís Llach. També se citen diversos representants de delegacions internacionals coneixedores del Diplocat.

Finalment, sol·licita diversos testimonis que van ser davant d’Economia el 20-S o en diversos col·legis electorals l’1-O.

D’altra banda, la defensa demana pericials mèdiques i de dret internacional, i que s’aportin al procediment bona part de la causa instruïda als jutjats 7 i 13 de Barcelona i a l’Audiència Nacional, tot i que de les últimes causes en demana la impugnació perquè no siguin usades com a proves al Suprem. De fet, la defensa també demana que es desestimin algunes de les proves proposades per la Fiscalia.

Per últim, tots dos demanen poder declarar en llengua catalana i que hi hagi traducció al castellà per preservar els seus drets lingüístics. A més, sol·liciten que es reservin deu places per cadascun per als seus familiars i amics, així com cinc places per a observadors jurídics internacionals, a banda d’altres elements logístics que facilitin la feina d’acusats i advocats, com que el judici se celebri a Barcelona i no pas a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia