Política

Corbyn anuncia que defensarà un nou referèndum del ‘brexit’

El líder de l’oposició al Regne Unit, el laborista Jeremy Corbyn, ha declarat aquest dilluns que el seu partit “proposarà o recolzarà” una esmena en favor d’un nou referèndum sobre la sortida britànica de la Unió Europea.

El Partit Laborista ha avançat en un comunicat que presentarà una clàusula per a ser sotmesa a votació dimecres que ve en el Parlament en la qual demanarà als diputats que donin suport a una unió duanera “permanent” amb la Unió Europea. Si aquest pla alternatiu fracassa, els laboristes “compliran amb la promesa” de donar suport a un nou referèndum, ha explicat el portaveu laborista per al brexit, Keir Starmer.

Abans que Corbyn defensi de forma oficial un plebiscit, intentarà aconseguir que la Cambra dels Comuns accepti negociar un nou acord amb Brussel·les que permeti al Regne Unit mantenir una “alineació pròxima” amb el mercat únic, així com participar en agències i programes europeus.

El líder laborista va confirmar també que en la votació d’aquesta setmana donarà suport a una esmena presentada per la seva companya de partit Yvette Cooper i el conservador Oliver Letwin que obligaria el Govern a ajornar el brexit si no s’aprova un acord abans del 13 de març.

“La primera ministra –la conservadora Theresa May– està deixant córrer temeràriament el rellotge, en un intent per forçar als parlamentaris a triar entre el seu acord fallit i un desastrós ‘no acord’”, va sostenir Corbyn. “D’una forma o una altra, farem tot el que estigui en el nostre poder per a prevenir un ‘no acord’ i oposar-nos al perillós brexit dels tories –conservadors–”, va agregar el laborista.

En el congrés anual del partit, celebrat el setembre passat, Corbyn es va comprometre a promoure una nova consulta en cas que no aconseguís forçar unes eleccions generals anticipades, però havia refusat fins ara recolzar-lo de manera explícita.

La seva gestió del brexit, juntament amb la seva suposada permissivitat amb actituds antisemites, han portat a nou diputats laboristes a deixar el partit en els últims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]