Política

El Piemont denuncia la repressió de l’Estat espanyol

El Parlament de la regió italiana aprova una resolució, impulsada per diputats del Partit Demòcrata, que exigeix l’excarceració dels presos polítics i el retorn dels exiliats

El Parlament del Piemont ha aprovat un contundent document de suport als presos polítics i els exiliats catalans. En el text es condemna la repressió de l’Estat espanyol, les irregularitats del judici al procés i s’exigeix la intervenció immediata de les institucions europees i del Ministeri d’Afers Estrangers italià davant la vulneració de drets democràtics.

Presentat i firmat per dotze diputats del Partit Demòcrata italià, de centreesquerra, la resolució diu que “és urgent l’excarceració dels presos catalans, el retorn a una situació de normalitat democràtica i l’obertura d’un diàleg polític”. Denuncien la situació de repressió de què són víctimes “centenars d’alcaldes, activistes socials i artistes per haver contribuït a la preparació del referèndum o per haver simplement expressat les pròpies idees”.

Els diputats fan referència al manifest Catalunya, la democràcia i Europa, impulsat per un grup d’intel·lectuals italians progressistes, que ja ha recollit més de 800 adhesions, entre les quals hi ha les de l’alcalde de Nàpols, juristes, sindicalistes i filòsofs. El text considera “deplorable” el silenci de les institucions, dels mitjans i dels intel·lectuals italians, “que haurien de comprometre’s a defensar els valors democràtics que proclamen els tractats europeus”.

A més, la resolució sentencia que “només des d’una posició d’intransigent nacionalisme es pot considerar la qüestió de la independència catalana un tema sobre el qual no és possible ni tan sols obrir una discussió de caràcter democràtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]