Política

Els signants del manifest ‘Tú decides’ demanen el vot per a les esquerres en un acte a Madrid

Un centenar d’intel·lectuals i personalitats de la cultura espanyola animen a mobilitzar-se “contra els odis de les mentides reaccionàries”

Insten a omplir les urnes “de bondat democràtica”

El Círculo de Bellas Artes de Madrid ha acollit aquest divendres la lectura del manifest Tú decides, en el qual un centenar d’intel·lectuals i personalitats del món de la cultura espanyola reclamen el vot per a les esquerres. A l’acte hi han participat el cantant Miguel Ríos, l’escriptora Almudena Grandes o l’actor Carlos Bardem, entre d’altres.

Els signants animen l’Espanya “real” a mobilitzar-se el 28 d’abril “contra els odis de les mentides reaccionàries” i a omplir les urnes “de bondat democràtica”. A l’escrit s’alerta que els valors de la dignitat humana “cremen en la nit democràtica”. El textrecorda que llibertat, igualtat, justícia i bondat són “valors imprescindibles” per a un progrés social “que no es pot humiliar davant la mentida, l’insult, el racisme, el masclisme i l’avarícia”.

Diversos artistes han participat a l’acte i han fet discursos i declaracions a favor dels partits d’esquerres i alertant dels de dretes i, en concret, del d’extrema dreta.

Durant les intervencions, un muntatge audiovisual projectat en una pantalla ha mostrat els noms de les persones que han signat el manifest.

Verónica Forqué, Juan Marsé, Julieta Serrano, Núria Espert, Vicky Peña, Fernando Trueba, Lluís Homar, Carmen Machi, Sílvia Marsó, Jorge Herralde, José Sacristán, Joan Manuel Serrat, Ana Belén, Víctor Manuel, Joaquín Sabina, Pedro Almodóvar, Bernardo Atxaga o el Gran Wyoming són alguns dels signants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia