Política

Demarcació de Girona

Junts aguanta el cop i es manté amb dos diputats

Alonso-Cuevillas analitza els resultats en el context d’excepcionalitat del país i atribueix la victòria d’Esquerra a la seva marca consolidada

Recalca la suma del vot independentista al Congrés

Junts per Catalunya aguanta el cop i manté els dos diputats a la demarcació on la victòria de les forces independentistes va ser més clara, amb cinc dels sis diputats en joc al Congrés. El cap de llista de Junts per Catalunya a Girona, Jaume Alonso-Cuevillas va atribuir l’increment de vots d’Esquerra a la seva “marca consolidada”, a diferència de la formació que lidera, que ha hagut de fer una “campanya contra rellotge” amb un candidat nou a la circumscripció i “amb una remuntada final” els últims dies de campanya.

Junts per Catalunya va obtenir 85.433 vots amb el 100% de l’escrutini, el que representa un 22,44% dels emesos. En les eleccions del 26 de juny del 2016, Convergència va obtenir un total de 71.247 vots, que van representar el 23,24% dels emesos. A les eleccions del 20 de desembre del 2015, sota el nom de la coalició Democràcia i Llibertat, a la circumscripció de Girona van ser la força més votada amb un 25% i 83.170

Alonso-Cuevillas va assenyalar també la fragmentació del vot independentista: “Hi ha molta gent amb el cor dividit pel fet que no anéssim junts, ha volgut repartir, i probablement en les europees votarà Puigdemont.” L’advocat va valorar la suma del front independentista Esquerra, Junts i Front Republicà al Congrés, i va remarcar l’alta participació tenint en compte el context d’excepcionalitat del país. Sobre el “triomf clar” d’Esquerra, va voler felicitar en particular Montse Bassa, recordant la seva relació personal. “La seva germana, la Dolors, és el mínim que es mereixia”, va afegir l’advocat, que amb to irònic va reblar-ho assegurant que a Girona havia estat clara la victòria del Torroella power, fent referència a la població natal de la cap de llista d’Esquerra i també localitat on l’advocat està empadronat.

Alonso-Cuevillas va valorar els resultats acompanyat del segon diputat al Congrés, Sergi Miquel. El diputat de Llagostera afrontarà la seva segona legislatura. En les eleccions del 2016, Convergència va conservar el segon escó però va perdre el lideratge, ja que va quedar darrere Esquerra. A la seu del partit, a la plaça Catalunya, l’ambient no era d’eufòria tot i haver conservat els dos diputats de fa tres anys. Hi havia històrics polítics convergents com Xavier Soy o l’alcaldessa Marta Madrenas, en conversa animada amb simpatitzants. A quarts d’onze de la nit, amb el resultat fix de dos diputats, es respirava una certa sensació de tranquil·litat, i no hi havia les cares llargues que havien rebut les enquestes de les vuit del vespre. Alguna veu del partit apuntava a fer autocrítica davant el triomf d’ERC. Els militants i dirigents de la demarcació del partit no donaven validesa a les enquestes que a les vuit del vespre vaticinaven un daltabaix a la demarcació puigdemontista i recordaven les xifres del 21-D. “Em costa de creure aquest resultat a Girona”, explicaven. A quarts de deu de la nit, el cap de llista va aparèixer a la sala: “Al final això pujarà.”

LES FRASES

Hi ha gent amb el cor dividit pel fet que no anéssim junts; probablement en les europees votarà Puigdemont
El ‘Torroella power’ és el que ha guanyat de forma clara en aquestes eleccions
Jaume Alonso-Cuevillas
cap de llista de junts per catalunya a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia