Política

ERC veu lluny pactar amb +Begur, i Sempre-JxCat, “més opcions que la resta”

ERC i Sempre-JxCat, les dues forces més votades diumenge a Begur, amb tres edils, es disputen l’alcaldia sense acabar de tancar la porta a una entesa salomònica en darrera instància. Però, amb tot, els dos caps de llista comencen a pintar escenaris després de les primeres converses.

El republicà Joan Loureiro, amb el plus que li atorga ser el cap de la llista més votada, es debat entre “repetir el pacte amb Tots per Begur i el PSC, una gran coalició amb Sempre o governar en minoria”. I veu lluny un acord amb +Begur, de Jordi Carreras. Per contra, la seva rival, Maite Selva (Sempre), sosté que està “tot obert” i que potser té “més opcions possibles que la resta”, en al·lusió a +Begur.

Per Loureiro, l’entesa amb Carreras és difícil després d’una campanya dura, en què el seu grup ha resistit l’embat de les crítiques de SOS Costa Brava o per la implantació del porta a porta. La renovació del POUM, augura, estarà sobre la taula del futur govern, amb la possibilitat encara no descartable d’un acord amb Sempre. Pel que fa a la reedició del tripartit amb Tots i el PSC, la bona relació amb el socialista Pilsà és un trumfo, però l’acta de regidor de Marià Renart –2 de Tots–, a qui va fer plegar del govern al desembre, és un obstacle perquè avanci la negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia