Política

Quatremer critica que la CE i l’Eurocambra boicotegin un premi a Catalunya pel procés

El guardonat amb el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista veu “escandalós” el “boicot” a l’entrega del guardó, que inclou un llaç groc

El periodista francès Jean Quatremer, guardonat amb el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista que entrega l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, ha lamentat aquest divendres que la Comissió Europea i l’Eurocambra hagin plantat l’acte perquè, segons diuen, el guardó que s’ha entregat tenia un “missatge polític”.

El corresponsal a Brussel·les del diari ‘Libération’ i un dels periodistes amb més trajectòria a la capital europea ha lamentat que la CE i el Parlament Europeu “creguin que la llibertat artística no arriba a Catalunya”.

L’escultura, obra de l’artista Enric Pladevall, inclou un petit llaç groc i el missatge ‘Voting is not a crime’ (Votar no és un crim). “Trobo profundament anormal que cap representant de la Comissió Europea o el Parlament Europeu estigui a la sala, és escandalós, viola la llibertat de pensament i creació, que són base de la UE”, ha dit.

En el seu discurs, Quatremer, que ha dit que com a periodista prefereix “ser odiat que estimat”, ha insistit que la Comissió Europea tampoc hi ha anat perquè no pot “assistir al premi d’algú que passa el seu temps criticant-la”. Com a corresponsal de ‘Libération’, Quatremer va destapar l’escàndol del Selmayrgate, sobre el procés qüestionat amb què es va nomenar a la mà dreta de Juncker com a secretari general de la Comissió.

El periodista francès, que ha insistit que ell en cap cas és independentista, ha destacat que creu en la llibertat artística, i ha dit que el guardó li sembla “magnífic”. A més, ha insistit que l’APEC en cap cas va demanar a l’artista Pladevall una obra amb un sentit independentista, sinó que ell mateix va decidir fer el guardó així analitzant els seus articles.

El conseller Bosch ha fet entrega del premi a Quatremer, i en el seu discurs, ha expressat la seva admiració vers el periodista. El titular d’Acció Exterior ha destacat el “coratge” del guardonat.

El conseller també ha criticat que es posin com a excusa “pretextos burocràtics formals” perquè els eurodiputats electes independentistes no puguin recollir les seves credencials al Parlament Europeu. “Alguna cosa no funciona bé en aquesta institució europea”, ha afegit, “i Jean Quatremer ho està dient”. Segons ell, està “en joc” si “el poder judicial i el govern d’un estat pesa més que els votants” i “si el Parlament Europeu és sobirà o no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]