Olot, Balaguer, Girona, Igualada, Sort i Valls, les capitals que superen el 20% de participació

Tant pel nombre de municipis com pel nombre d'electors amb dret a vot, les d'ahir eren les consultes sobiranistes més importants de les celebrades fins ara. En aquesta línia, també ho eren pel fet que els veïns de 15 capitals de comarca podien decidir sobre la independència de Catalunya. D'aquestes, i amb els resultats provisionals que la coordinadora nacional va fer públics ahir a la nit, en sis d'aquestes capitals la participació va superar el 20,2% de la mitjana catalana. Les sis poblacions van ser Olot, amb un 26,8%, Valls, amb un 26,3%, Igualada, 23,3%, Balaguer, 22,4%, Girona, 21,3% i Sort, 20,2%.

La gran punxada, Lleida

Per sota de la mitjana catalana es van situar les altres dues capitals de les comarques barcelonines que ahir feien consultes, Manresa, amb una participació del 18,4%, i Granollers, del 17,1%, però, sobretot, Lleida. La capital del Segrià es va quedar en el 8,2%, fins i tot per sota del 10,1% que va marcar la capital del Baix Penedès, el Vendrell, en les consultes del 28-F i que va ser qualificat com un fracàs.

La participació en la resta de les capitals catalanes que ahir participaven en les consultes es van situar en xifres d'entre els 14 i el 19%. Per exemple, a Mollerussa, la crida de l'actriu porno Maria Lapiedra no va poder aixecar la participació per sobre del 15%, i es va quedar en el 14,6%; a Reus, va ser del 14,7% o a Figueres, del 14,5%.

Victòria clara del «sí»

El que sí que va ser indiscutible ahir va ser la victòria incontestable del , en percentatges que van superar el 88%. Els millors resultats del es van obtenir, per exemple, a Manresa o Girona, amb un 95,5% de resultats a favor de la independència de Catalunya; Sort o Figueres, amb un 93,7%, o Cervera, amb un 91,9%.

En la línia dels resultats generals provisionals, el no també va augmentar en les capitals de comarca. Així, mentre la mitjana catalana va ser del 5,3%, en algunes poblacions, com ara Granollers, va arribar fins el 8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.