Política

El lobby taurí anuncia una “tardor calenta” en contra de l'abolició

Preparen una protesta per la cursa de braus de diumenge vinent a la plaça de la Monumental

Les penyes taurines de l'Ebre es mobilitzaran pels correbous

El lobby taurí no ha encaixat gens bé la decisió del Parlament de Catalunya d'abolir les curses de braus i ahir va anunciar mobilitzacions i una “tardor calenta”. El portaveu de la plataforma en defensa de la fiesta, Luis Corrales, es va mostrar convençut que “s'ha perdut una batalla, però la guerra està lluny d'acabar-se”. Al seu entendre, si la llei de protecció dels animals s'ha modificat per prohibir les curses de braus l'any 2012, es podria canviar un altre cop en sentit contrari si els taurins fan pressió.

Segons Corrales, els partidaris de les curses de braus tenen un sentiment de rebel·lió després d'haver perdut la votació i ara estudiaran els fronts jurídics i polítics per intentar combatre l'abolició. “Podem recórrer al Tribunal Constitucional, estigui desacreditat o no. A veure si nosaltres no podrem utilitzar la mateixa legalitat que s'ha utilitzat en contra nostra!”, va afegir-hi, mentre demanava que es despolititzés l'assumpte. La denominada Taula del Toro no descarta presentar el recurs d'inconstitucionalitat contra la decisió catalana, encara que de moment només està en fase d'estudi.

Corrales va recordar que diumenge vinent està prevista una cursa de braus a la Monumental de Barcelona, i va demanar als afeccionats que hi vagin com un “acte de militància”. Tot i això, va advertir que el cartell no és gaire atractiu. “Necessitem trobar-nos, confortar-nos i canalitzar aquest esperit de rebel·lió”, va dir.

Mentrestant, les penyes taurines de les Terres de l'Ebre preveuen mobilitzar-se a favor dels correbous. El president de l'Agrupació de Penyes, Miquel Ferré, considera que aquesta pràctica tradicional del sud de Catalunya està en perill després de l'abolició de les curses de braus, encara que en aquest cas no hi ha mort de l'animal.

La portaveu de la comissió promotora de la ILP antitaurina, Anna Mulà, assegura que l'espasa de Dàmocles d'una possible impugnació al TC ha existit durant tota la tramitació i que entra dins de les regles de joc, però que no els fa por.

Benach: “Tombar la decisió seria un insult greu”

El president del Parlament, Ernest Benach, va assegurar ahir que la decisió de prohibir les curses de braus a Catalunya és competència de la cambra catalana i va considerar que el fet que“algú pretengui passar per sobre d'aquesta decisió seria un insult greu” a les institucions catalanes. Benach va pronunciar-se en aquests termes a TV3, després que el PP va anunciar la seva intenció de presentar iniciatives al Congrés i el Senat per blindar les festes taurines. Segons Benach, s'haurà de veure “qui crea desafecció” en el cas que es recorri contra la llei aprovada pel Parlament. Va remarcar que la llei per prohibir les curses de braus és per protegir els animals i va recordar que s'ha seguit un procés regulat i l'expressió de la voluntat popular. Va dir que “s'han fet les coses bé” amb la ILP que va recollir 180.000 signatures. El conseller Huguet va titllar de “cutre” que es digui que l'abolició portarà perjudicis econòmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.