Política

Els pressupostos del 2022 preveuen una inversió a Ponent de 288 euros per habitant

És un 32% superior a la mitjana de Catalunya, que és de 218 euros/habitant

El govern preveu invertir 104,7 milions d'euros a la vegueria Lleida, un 63% superior respecte als comptes del 2020

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 preveu invertir 104,7 milions d’euros a la vegueria de Lleida, un 63% més que els comptes de l’any 2020. Això situa la inversió per habitant en 288 euros, un 32% superior a la mitjana de Catalunya, que és de 218 euros per habitant.

Ho ha destacat el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, durant la presentació aquest dijous davant d’agents econòmics i socials de Lleida dels pressupostos per a l’any vinent que el govern negocia ara amb l’oposició. Giró ha remarcat que aquesta injecció de diners comportarà unes obligacions pluriennals compromeses a les comarques de Ponent de 56,9 milions d’euros per a l’any 2023.

Giró ha detallat que el projecte preveu una inversió de 104,7 milions d'euros a la vegueria de Lleida. En concret, 94,8 milions d'euros corresponen a inversió real i 9,9 milions d'euros a transferències de capital. Per comarques, la proposta del govern preveu invertir al Segrià 49,8 milions d'euros; 17,8 milions d'euros a la Noguera; 12 milions d'euros a les Garrigues; 10,4 milions d'euros a l’Urgell; 8,2 milions d'euros a la Segarra, i 6,5 milions d'euros al Pla d’Urgell.

En l’àmbit de la transformació i millora de regadius, els pressupostos consignen una inversió a la vegueria de Lleida de 28,9 milions d'euros. Destaquen els 24,6 milions d'euros d’obres al canal Segarra-Garrigues i els 2,5 milions d'euros per a la modernització del reg del canal de Pinyana. També es preveu destinar 19,3 milions d'euros a infraestructures ferroviàries, dels quals 10,9 milions d'euros per a actuacions a la línia Lleida-la Pobla de Segur i 10,4 milions d'euros per a la compra de material ferroviari. Així mateix, consignen 5,2 milions d'euros per a nous edificis i construccions a l’Aeroport de Lleida-Alguaire.

Per actuacions a les carreteres de Ponent s’han previst 13,1 milions d'euros. D’aquests, 9,9 milions seran per a la conservació i millora d’infraestructures viàries i 2,3 milions d'euros per al tram d’Artesa de Segre de l’Eix de Comiols.

Pel que fa a Salut, el govern planteja invertir 8,9 milions d'euros durant l’any vinent. El gruix de la inversió a la vegueria serà per a actuacions de millora a l’Hospital Santa Maria de Lleida (4,3 milions d’euros) i a l’Arnau de Vilanova (3,8 milions d'euros).

En l’àmbit de l’ensenyament, el projecte atribueix 6,2 milions d'euros a la construcció i millora de centres educatius. Les partides més importants són els 2,5 milions d'euros per a la construcció de l’escola de Pinyana de Lleida i els gairebé 1,4 milions d'euros per a la nova escola Ramon Perelló-ZER Guicivervi de 4 unitats a Vilagrassa. A més, es destinen 658.000 euros per a ampliacions a l’escola Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola; 530.000 euros a l’escola Marinada de Vilanova de Bellpuig; 270.000 euros a l’escola Mont-roig de Balaguer; 246.241,36 euros a l’Institut de Guissona; 244.591,51 euros a l’escola l’Àlber d’Albesa; 115.811,34 euros a l’institut Alfons Costafreda de Tàrrega, i 75.571,96 euros a l’escola Ramon Faus i Esteve de Guissona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona