Política

Nadal, irritat perquè CiU i ERC "graten" el PSC buscant votants

Ho qualifica de "mal procediment" i assegura que el seu partit no ho farà, però recorda a CDC que li ha fugit una consellera nacional amb Laporta

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha criticat aquest dimecres que CiU i ERC demanin el vot als decebuts del PSC. "Això d'anar gratant a casa dels altres em sembla un mal procediment en el terreny de la política", ha dit als periodistes abans de participar en un debat a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent.

El conseller ha admès que el grau de fidelització dels votants socialistes a dia d'avui és "baix", però s'ha mostrat convençut que hi haurà una recuperació perquè "els votants de tota la vida respondran" quan arribin efectivament les eleccions. El que no farà el PSC, segons Nadal, és "trucar a les portes dels decebuts de CiU i d'ERC i dir-los que ens votin a nosaltres", ha assegurat en resposta a declaracions recents de dirigents de les dues formacions.

Es referia a la número dos de CiU, Joana Ortega (UDC), que va assegurar que la federació busca captar el vot dels socialistes desencantats. Igualment, el president d'ERC, Joan Puigcercós, va parlar d'acollir el votant decebut amb el PSC, com ho està el mateix conseller d'Economia, Antoni Castells.

Tot i aquesta crida al joc net, Nadal no ha resistit la temptació de ficar el dit a l'ull de CiU, i ha recordat que una consellera nacional de CDC, Laia Escarrà, ha marxat a Solidaritat Catalana. Tanmateix, ha assegurat que no pensa jutjar-ho.

Porta oberta als pactes post-electorals

Sobre la possibilitat de futurs pactes, ha indicat que els socialistes són "integradors i no excloents". "No hem dit que no pactarem amb ningú, hem dit que volem fer un bon resultat i després ja en parlarem. Si ERC i CiU volen afirmar el seu espai a base de negar els altres és el seu problema. Nosaltres ens afirmem a nosaltres mateixos i no neguem a ningú", ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans