Política

Aragonès treballa en la nova composició del govern

Jornada de reunions al Palau de la Generalitat i a la seu d’ERC per enllestir els nomenaments de les conselleries

Vilagrà assegura que el nou executiu ja estarà configurat a principis de la setmana que ve

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha començat ben d’hora les reunions al Palau de la Generalitat per enllestir amb la màxima “celeritat” la composició del nou govern. Amb els noms dels nous consellers gairebé tancats, segons ha informat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, Aragonès s’ha traslladat a la seu d’ERC per participar en l’executiva extraordinària del partit. Aragonès ultima un executiu en solitari que prioritzarà la recerca de suports parlamentaris amb JxCat, la CUP i En Comú Podem, però no amb el PSC.

Segons ha informat el govern, Aragonès preveu mantenir les reunions amb el seu equip i les trucades, que també ha fet amb els agents econòmics i socials, aquest diumenge des del Palau de la Generalitat.

Vilagrà ha explicat aquest dissabte que no s’han plantejat obrir el govern a altres partits i que “probablement” el nou executiu estarà configurat a principis de la setmana que ve. De fet, ha explicat que l’objectiu que s’han marcat és poder celebrar la reunió del consell executiu de dimarts amb la presència dels nous consellers. “Volem un govern fort i cohesionat que faci front als reptes que tenim. La situació és molt complicada i necessitem màxima seguretat i estabilitat”, ha afirmat.

Sobre la possibilitat de sumar perfils vinculats a ERC com Natàlia Mas (actual directora general d’Indústria) o Albert Castellanos (secretari d’Empresa i Competitivitat) per a Economia i Hisenda o Marc Ramentol (que va estar a Salut amb Alba Vergés durant la pandèmia) per a Salut, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha reconegut que “són noms de primer nivell que té Esquerra”, tot i que ha evitat confirmar si estaran entre els elegits.

No es descarta que el nou executiu pugui fusionar conselleries, com tampoc la presència d’independents al capdavant d’alguns departaments.

Segons informa el govern, tots els consellers sortints ja han posat el seu càrrec a disposició del president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]