Política

Junqueras descarta nous pactes amb el PSC

“És evident que no estan compromesos amb la fi de la repressió”, assegura el president d’ERC

Recorda que els pressupostos del govern es poden prorrogar si no hi ha prou suports al Parlament

ERC no pactarà més amb el PSC. El president dels republicans, Oriol Junqueras, ha descartat nous acords amb els socialistes, l’endemà que Junts decidís trencar amb el govern: “És evident que el PSC no està compromès amb la fi de la repressió”, ha assegurat Junqueras en una roda de premsa d’aquest dissabte al migdia, a la seu dels republicans. Preguntat per si creu que ERC pot governar el que resta de legislatura en solitari, Junqueras ha subratllat que, si el país els “ajuda”, el partit és “capaç” de fer “coses extraordinàries”. També ha apuntat que els pressupostos del govern es poden prorrogar si no hi ha prou suports al Parlament, i ha esquivat valorar les crítiques de Junts: “No estem aquí per parlar de partits que es barallen”.

Després de reunir l’executiva nacional de manera extraordinària, Junqueras ha comparegut davant la premsa acompanyat de la consellera Laura Vilagrà; la portaveu, Marta Vilalta; la vicepresidenta primera al Parlament, Alba Vergés; el líder al Congrés, Gabriel Rufián, i altres dirigents del partit.

Junqueras ha assegurat que la “línia vermella” d’ERC és “molt clara”: el compromís amb el benestar i la dignitat de les persones, les famílies i el conjunt de la societat, junt amb el compromís amb la fi de la “repressió” i la voluntat de resoldre el conflicte amb un referèndum.

Preguntat -i repreguntat reiteradament- per si aquí hi inclou el PSC, Junqueras ha acabat subratllant que és “evident” que els socialistes “no estan compromesos” amb la fi de la “repressió”: “Continuen avalant bona part de la repressió que hi ha”.

Sobre els pressupostos del Govern, el líder republicà ha afegit que són una “eina molt important”, si bé ha remarcat que la història ensenya que hi poden haver “diverses solucions”. Junqueras ha recordat que, si no hi ha una majoria parlamentària possible, els comptes es poden prorrogar, com ja han fet abans “molts governs”, i ha citat el cas alemany.

Fa setmanes que Junts reclamava a ERC una acció coordinada a Madrid. Junqueras els ha respost avui que els republicans son “complidors i generosos” amb els acords, i que al Congrés s’han diferenciat només en un 10% de les votacions. I que, en aquests casos, ha estat Junts qui ha votat al costat de PP i Vox: “Nosaltres hem votat sempre al costat del poble de Catalunya”.

En aquesta línia, Junqueras també ha recordat que Junts té grup propi al Senat perquè ERC els va prestar senadors per poder-ho fer: “Hem treballat sempre des de la màxima generositat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]