Política

Aragonès i Batet es retreuen al Parlament els pactes amb el PSC

Batet censura que és un “president tutelat” i li demana que rectifiqui els acord a les diputacions amb l’avis que “la coherència té premi a les urnes”

El president li replica que no projecti “la divisió del seu partit” a ERC

Guerra de retrets entre Junts i ERC. Era previsible després dels pactes dels republicans a les diputacions de Tarragona i Lleida amb el PSC, i la guerra de comunicats entre Junts i ERC, i s’ha certificat a la sessió de control del Parlament. El president del grup parlament de Junts, Albert Batet li ha preguntat si els pactes era “la seva manera de refer la unitat independentista”, recordant-li  citant textualment el missatge institucional a la Galeria Gòtica que va pronunciar al Palau de la Generalitat, en el que pregonava que “ens havíem d’entendre i obrir un nou cicle polític” perquè teníem l’oportunitat “d’entendre’ns també als ajuntaments”.

Aragonès ha sigut taxatiu en la resposta: “S’entén de la mateixa manera que encara avui dia vostès governen a la diputació de Barcelona”. També ha afegit que “podria fer la llista” d’altres llocs i ,”anar-nos tirants retrets, però jo no ho faré”. El president ha apel·lat al fet que “hi ha mostres clares de la voluntat de que ens hem d’entendre”, fent referència a la votació favorable d’Anna Erra com a presidenta del Parlament, tot i que ho van fer “sense exigir res a canvi” quan Junts no havia complert el compromís de continuar formant part del govern.

Al segon torn de rèplica Batet ha acusat ERC de “no ser de fiar” i, per aquest motiu haver sortit de l’executiu perquè “diuen una cosa i en fan una altra ” pregonant la unitat independentista i després pactant amb el PSC. Ha acusat Aragonès de “ser un president tutelat i desautoritzat” pel seu partit. En aquest punt li ha retret que “el pacte de les diputacions és l'autèntic acord de claredat de quines són les seves intencions”, emplaçant-lo a demanar al seu partit que “rectifiqui” perquè “encara hi som a temps”. L’ha advertit, a més, que “la coherència té premi a les urnes”,

El cap de l’executiu ha conclòs la seva intervenció assegurant que compta amb l’aval del seu partits en les decisions que pren i que l’anunci que va fer del front democràtic era per l’amenaça de l’extrema dreta que pot venir el 23-J “i vostè em surt amb els pactes municipals”. També li ha demanat que “no intenti projectar la divisió i correccions” de Junts sobre ERC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]