Política

conflicte bèl·lic al Pròxim orient

L’exèrcit israelià recupera el control de la frontera amb Gaza

Afirma haver trobat 1.500 cadàvers de milicians de Hamas

L’exèrcit israelià ha informat aquest dimarts que ha recuperat el control de la zona frontera amb la franja de Gaza i ha trobat “prop de 1.500 cadàvers” de milicians de Hamas que dissabte passat van irrompre en territori israelià per terra, mar i aire, informa l’agència Efe. Durant la nit i aquesta matinada, la força de combat aèria israeliana ha tornat a bombardejar la franja de Gaza, que es troba totalment assetjada. Israel ha castigat els residents a Gaza amb el bloqueig total com a revenja pel brutal atac de combatents palestins. Els ha deixat sense electricitat, ni menjar ni combustible, mentre llança bombes sobre la Franja.

Els civils de Gaza denuncien que els atacs d’Israel es fan sobre zones residencials, de culte i hospitals, sense avís previ que permeti l’evacuació.

“Això no és una acció regular, això és una guerra, això és un esdeveniment massiu i èpic en la societat israeliana”, ha dit el portaveu de l’exèrcit israelià Richard Hecht, en declaracions als mitjans internacional recollides per l’agència Efe.

Per la seva banda, Hamas ha amenaçat en executar públicament a ostatges israelians si continuen bombardejant sense avís.

Israel i Hamas –moviment que governa de facto la franja de Gaza– han entrat aquest dimarts en el seu quart dia d’una guerra que ha deixat ja més de 900 morts a Israel i més de 680 a la banda palestina.

A més, Times of Israel, informa que l’exèrcit israelià ha notificat a les famílies de cinquanta israelians que Hamas té els seus éssers estimats com a ostatges a la franja de Gaza. Ek principal portaveu de les Forces de Defensa d’Israel, el contraalmirall Daniel Hagari, ha indicat que s’anirà contactant amb els familiars a mesura que es verifiqui la informació, segons informa el mateix mitjà. Hamas i el Gihad Islàmic afirmen que tenen retinguts almenys 130 ostatges capturats durant l’assalt al sud del territori israelià dissabte al matí per combatents palestins.

Hamas sembla que estaria disposat a lliurar una llarga guerra amb Israel, segons indica Ali Barakeh, un alt membre del moviment islamista palestí exiliat a Beirut (Líban).

En declaracions a l’agència de notícies Associated Press, Ali Barakeh afirma que Hamas té un arsenat de coets que durant molt temps. “Ens hem preparat bé per aquesta guerra i per fer front a tots els escenaris, fins i tot el d’una guerra llarga”, diu Barakeh, que afegeix que el moviment islamista utilitzarà els ostatges per assegurar l’alliberament de presos detinguts en penals israelians. Ha afegit que només un petit nombre d’alts comandament dins de Gaza coneixien l’operació de dissabte i que ni tan sols els aliats més propers al grup van ser informants prèviament del moment de l’assalt. Nega les informacions que apunten que funcionaris iranians van ajudar a planificar l’atac. Barakeh també assegura que Hamas està sorprès per l’abast de l’operació, dient que esperaven que Israel impedís o limités l’atac. “Ens ha sorprès aquest gran col·lapse”, diu Barakeh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Atac mortal rus contra un supermercat a Khàrkiv

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA
regne Unit

Corbyn es presentarà com a independent en els comicis britànics de juliol

barcelona