Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Nou llançament de coets de Líban a Israel, que respon amb artilleria

De moment ningú ha reivindicat els atacs tot i que al sud de Tir se situa un dels campaments de refugiats palestins més grans del Líban

Un nombre indeterminat de coets han estat llançats aquest dimarts des dels afores de la ciutat meridional libanesa de Tir cap a Israel, que va respondre amb trets d’artilleria contra diversos punts del Líban, en el tercer dia d’hostilitats en la zona fronterera entre tots dos països.

“Al voltant de les 17.30 (14.30 GMT), la FINUL va detectar un llançament de míssils des del sud de Tir. Seguim en contacte amb les autoritats a banda i banda de la Línia Blava per a desescalar aquesta molt perillosa situació, urgim a tots a exercir contenció en aquests moments crítics”, va dir la missió de pau de l’ONU al Líban en la xarxa social X, abans Twitter.

De moment es desconeix qui ha disparat els projectils, si bé al sud de Tir se situa un dels campaments de refugiats palestins més grans del Líban, i en el passat s’han produït incidents similars amb origen en aquesta zona que van ser atribuïts a les milícies palestines.

L’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN) ha assegurat que les tropes israelianes van respondre a l’atac amb trets d’artilleria contra diversos llocs del sud del país, zona fronterera amb l’Estat jueu.

Aquest és el tercer dia consecutiu d’hostilitats en aquesta àrea, on es van començar a produir incidents diumenge passat en el marc de la guerra iniciada la vespra per l’atac a Israel de les milícies islamistes de la Franja de Gaza.

El dilluns a la tarda, membres del grup islamista Jihad Islàmica Palestina (YIP) van creuar la divisòria des de territori libanès i es van enredar en xocs amb les forces israelianes, la qual cosa va causar la mort d’almenys dos milicians i un nombre similar de soldats d’Israel.

En resposta a aquesta infiltració, Israel va llançar intensos atacs d’artilleria i bombardejos aeris contra diversos punts fronterers del Líban, causant la mort de tres membres d’Hezbollah i provocant que aquest grup xiïta llancés míssils teledirigits contra dos centres de comandament militars a Israel.

Hezbol·là afirma haver destruït un tanc israelià

R. B.

El grup xiïta libanès Hezbol·là ha reivindicat aquest dimarts haver destruït "completament" un tanc israelià durant les hostilitats a la zona fronterera entre el Líban i Israel.

“En resposta als atacs israelians que tingut com a objectiu diverses posicions d'observació de la Resistència Islàmica, aquesta tarda els nostres combatents han atacat amb dos míssils teledirigits un tanc israelià tipus Zelda, que va ser assolit i completament destruït”, ha afirmat Hezbol·là en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.