Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

L’ONU recorda que el dret internacional humanitari prohibeix els bloquejos totals com el decretat a Gaza

Si el bloqueig no està justificat des del punt militar, s’ha de permetre als civils sortir de les àrees afectades pel conflicte i se’ls ha de garantir el subministrament de béns essencials

El bloqueig total de la franja de Gaza ordenat dilluns per Israel està “prohibit” en virtut del dret internacional humanitari, ha assegurat aquest dimarts l’alt comissionat de l’ONU pels drets humans, Volker Türk. Aquest setge inclou no només el tall de subministraments de llum i aigua, sinó també d’aliments.

“Aquesta situació empitjora una situació humanitària i de drets humans que ja era greu a Gaza i afecta la capacitat de funcionar de les instal·lacions mèdiques, especialment davant l’augment de ferits”, ha indicat Türk.

Segons el responsable de l’ONU, qualssevol restriccions de moviment de persones o mercaderies per aplicar el bloqueig ha de ser justificat des del punt militar. En cas contrari, s’ha de permetre als civils sortir de les àrees afectades pel conflicte i se’ls ha de garantir el subministrament de béns essencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia