Política

iran

En mort cerebral la jove iraniana agredida per la policia per no dur el vel

Entitats de drets humans denuncien que Armita Geravand va ser estomacada per uns agents al metro de Teheran per incomplir el codi de vestimenta

Armita Geravand, una adolescent iraniana que es troba en coma des de principis de mes després d’un suposat altercat la policia per no dur el vel islàmic al metro de Teheran, ha entrat en “mort cerebral”, segons informen els mitjans estatals iranians. “Lamentablement, l’estat de salut d’Armita Garavand no és prometedor i la seva mort cerebral sembla segura tot i els esforços del personal mèdic”, van informar diumenge les agències IRNA i Tasnim.

Les autoritats iranianes han negat les informacions de grups de drets humans, com el kurd Hengaw, amb seu a Oslo (Noruega), que denuncien que la jove, de 16 anys, va resultar mal ferida després que una patrulla de policia l’hagués estomacat a l’interior d’un vagó del metro de la capital iraniana l’1 d’octubre passat per incomplir el codi de vestimenta. L’agència oficial IRNA nega que fos així i assegura que la jove es va desmaiar per una baixada de tensió i en caure es va donar un cop en el terra amb el cap. El succés és similar al de la jove Mahsa Amini, que va morir fa poc més d’un any després d’haver estat detinguda per la policia de la moral per no dur ben posat el vel, una mort que les autoritats van atribuir a causes naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia