Política

Junqueras: “És impossible que hi hagi un acord si el govern espanyol no fa res per arribar-hi”

El president d’ERC es reuneix amb l’exlíder del Sinn Féin, Gerry Adams, i destaca que l’exemple irlandès i dels Acords de Divendres Sant és un exemple perquè “posa sobre la taula la possibilitat de fer un referèndum”

“És impossible que hi hagi un acord si el govern espanyol no fa res per arribar-hi”. Així s’ha expressat el president d’ERC, Oriol Junqueras, en una atenció als mitjans des de Belfast (Irlanda), després de reunir-se amb l’exlíder del Sinn Féin, Gerry Adams. Junqueras ha argumentat que l’executiu espanyol en funcions ha “d’esforçar-se” si vol tancar una entesa que permeti la investidura del seu candidat, Pedro Sánchez. I ha afegit que el “principal obstacle” és que la Moncloa encara ha “d’entendre” que cal treballar per una “millor democràcia” i un futur “més lliure i just”, segons recull l’ACN. Al seu parer, el govern espanyol ha d’assumir que el que és “bo” en termes de llibertat i justícia per la societat catalana també ho és per a l’espanyola.

Pel que fa a la reunió amb Adams, en la que també hi ha assistit l’eurodiputat republicà Jordi Solé, Junqueras ha constatat que les dues formacions independentistes comparteixen la voluntat que el futur de Catalunya i Irlanda el defineixin la ciutadania votant, així com l’objectiu de generar riquesa als dos països i al món, i la voluntat de fer societats “més justes”. En una sèrie de missatges a la xarxa X que ha fet públic ERC el lider republicà afirma: “L’exemple irlandès i dels Acords de Divendres Sant és un exemple extraordinari, en el sentit de què posa sobre la taula la possibilitat de fer un referèndum. Aquest també és el nostre objectiu”. La voluntat d’ERC és estrènyer “la col·laboració en les estratègies negociadores per avançar en la resolució democràtica” del conflicte polític amb l’Estat.

Junqueras es va reunir dimarts a Dublín amb la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona