Política

Junqueras comparteix “estratègies d’alliberament nacional” amb la presidenta del Sinn Féin

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha reunit aquest dimarts a Dublín amb la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, amb l’objectiu d’“estrènyer” relacions entre les dues formacions i “compartir estratègies per a l’alliberament social i nacional dels pobles català i irlandès”.

Així ho ha explicat el mateix Junqueras en un missatge a la xarxa social X, en el marc del seu viatge de quatre dies a la República d’Irlanda per mantenir trobades amb els principals líders d’aquest partit i conèixer experiències en matèria de resolució de conflictes polítics.

El president d’Esquerra va arribar ahir dilluns a Irlanda, primer a la ciutat de Cork, on va mantenir les primeres trobades polítiques amb alguns dirigents del Sinn Féin.

Després de la trobada d’avui amb McDonald a Dublín, demà dimecres ja serà a Irlanda del Nord, a la ciutat de Belfast, on té previst reunir-se amb el portaveu principal del Sinn Féin, Declan Kearney, i amb l’alcalde de la capital nord-irlandesa, Ryan Murphy, segons informa EFE.

I dijous ja està programada la trobada entre Junqueras i l’expresident del Sinn Féin Gerry Adams, amb qui buscarà comentar el procés de negociació del conflicte a Irlanda del Nord que va donar lloc a l’Acord de Divendres Sant; i tancarà la ronda de contactes reunint-se amb el president de l’Assemblea d’Irlanda del Nord, Alex Maskey, abans de tornar divendres a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia