Política

PSC reclama a ERC l’acord de la B-40 i el Hard Rock si vol negociar pressupostos

Recorda a l’executiu que són imprescindibles i que els compromisos s’han de “complir”

La portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, ha avisat el govern de la Generalitat que si no compleix els compromisos de signar el conveni de la B-40 amb el Transports, Mobilitat i Agenda Urbana –Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar–i d’aprovar el Pla Director Urbanístics (PDU) definitiu per al Hard Rock del Consorci Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou serà “molt difícil” pactar uns nous pressupostos amb els socialistes.

En una roda de premsa al Parlament ha advertit a l’executiu que aquests dos projectes, que ja estaven inclosos als annexes del pacte per als comptes del 2023, són “imprescindibles” i ha insistit que “quan es diu una cosa, s’ha de complir”. En el cas de la B-40 de moment només hi ha firmat un protocol d’intencions firmat el juliol –l’acord deia que el conveni s’havia de firmar el primer trimestre del 2023– i s’estava pendent que aquest mes es fes efectiva la firma en la que s’hauria de traspassar a la Generalitat la capacitat per projectar i executar les obres, tot i que posteriorment el ministeri va dir que hi havia dificultats legals.

Romero ha recordat que de moment els socialistes no han fet cap reunió formal per començar a negociar els pressupostos per a l’any vinent i ha explicat que tot i que van fer una breu trobada amb el Govern on la intenció de l’executiu era encetar converses, el PSC els va advertir que fins que no es complís els compromisos adquirits ens els passats comptes no negociarien res. “No posarem el carro davant dels cavalls”, ha resumit Romero, que ha subratllat que si no hi ha “un compliment majoritari” de l’acord, serà “molt difícil” entrar a la negociació.

Un tercer projecte que estava inclòs al passat acord era la creació d’una comissió tècnica que permeti abordar el nou model aeroportuari després del debat suscitat per la possible ampliació de l’aeroport. Segons Romero no estan insistint tant en aquesta proposta perquè és un gest “molt més senzill”. A més, ha remarcat que caldrà esperar que es configuri els nous ministeris del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador