Política

Plaja replica al PSC que és el ministeri qui atura la B-40

La portaveu del govern emfatitza que és l’Estat qui ha canviat el protocol firmat el juliol i adverteix que el conveni no es rubricarà si no se cenyeix a l’acordat per fer la ronda entre Terrassa i Sabadell

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha responsabilitat exclusivament al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de que no s’hagi firmat encara el conveni de la Ronda Nord dels sistemes urbans entre Terrassa i Sabadell i Castellar que ha de donar continuïtat a la B-40 que acaba a la ciutat egarenca en una rotonda. D’aquesta manera Plaja ha resposta a les reiterades advertències del PSC, la darrera d’ahir, perquè el govern compleixi els acord firmats que van permetre el seu suport als pressupostos d’enguany si vol començar a parlar d’un possible acord pels comptes de l’any que ve.

El pacte, en el seu annexe, incloïa que el govern català pogués projectar i executar aquesta via, però també aprovar el Pla Director Urbanístics (PDU) definitiu per al Hard Rock del Consorci Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou i la creació d’una comissió tècnica que permeti abordar el nou model aeroportuari. Sobre pel projecte de la via vallesana, que la portaveu emfatitzava el concepte de ronda a diferència de B-40 com la denomina el PSC, va ser taxativa en assegurar que “està encallada, aturada per part del ministeri”, ja que després del protocol signat al juliol el van “modificar i ells ho han d’explicar”. El cert és que al setembre l’Estat va assegurar que hi havia dificultat legals perquè fos la Generalitat qui projectés i executés les obres de la via, sense especificar res més, tal com recollia el protocol signat. Per això Plaja va recordar que estan esperant resposta, advertint que allò que “no se cenyeixi a l’acordat no es podrà rubricar” en un conveni que estava previst que se signés aquest mes.

Sobre el Hard Rock també va assegurar que els temps i criteris tècnics marcats per la llei són els que faran possible que es tiri endavant, però “no es pot fer de qualsevol manera” perquè “ha de reunir tots els requisits i condicions” malgrat hi hagi voluntat política.

La tercera demanda de creació de la comissió de l’aeroport els propis socialistes admetien fa dues setmanes que era un formalisme i que no era tan urgent mentre esperaven la configuració d’un nou executiu espanyol. Plaja, precisament ha dit que “no depèn de nosaltres”, ja que han fet la petició perquè el ministeri el vistiplau a l’òrgan competent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador