Política

Carod torna a dir a Puigcercós que cal deixar pas a noves veus

POLÍTICA

Un distès Josep-Lluís Carod Rovira s'ha enfrontat aquesta nit de dimarts a una militància terrassenca entregada, amb la presència de tots els dirigents locals del partit. Terrassa és una illa "carodista" per gairebé tots els costats, malgrat que el president d'ERC ha manifestat que "no hi entenc jo d'insularitats".
Carod ha centrat la conferència en l'horitzó de la consulta popular del 2014. Poques concessions ha fet a aquells que esperaven que incidís en el procés electoral intern i obrís més esquerdes, encara que és evident que cal interpretar la seva presència a la capital del Vallès en aquest sentit de promoció de la candidatura que recolza, la de Rafael Niubò-Ernest Benach –tots dos presents a la sala–.

En aquesta clau interna ha tornat a repetir que és el moment de la renovació del partit i de deixar pas a noves veus –un clar missatge vers Joan Puigcercós i Xavier Vendrell, que directament ha citat davant els periodistes–. També cal entendre en aquesta línia el toc d'atenció que ha fet a tots els que volen estar a l'oposició –i al bar, ha precisat– i al Govern alhora.

El que ha deixat clar molt clar el president d'Esquerra és que no té cap voluntat de deixar el Govern, i ha remarcat la tasca que ERC desenvolupa en matèria de política exterior i d'esports, aconseguint que el tribunal internacional d'arbitratge doni la raó a les federacions catalanes.

Josep-Lluís Carod-Rovira ha demanat la possibilitat de tenir "dret al divorci", o com ha dit; "el dret al cessament temporal de la convivència conjunta", com els membres d'una parella "d'una casa reial del Sud d'Europa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.