Política

política

La Junta Electoral pica el crostó al govern

La Junta Electoral Central (JEC) ha emès avui una resolució on acusat el govern català de vulnerar “el deure de neutralitat política” en vigília d’unes eleccions, per haver presentat en aquest període la proposta de finançament singular i per diversos patrocinats publicats després de la convocatòria del 12-M. D’aquests manera, la JEC estima una denúncia del PSC contra la Generalitat per la publicació els dies 19 i 20 de març als perfils de Twitter dels diaris de Sabadell i Tarragona d’articles patrocinats per la Generalitat sobre diferents actuacions en centres sanitaris i per la roda de premsa de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, on es va presentar la proposta de finançament. La JEC considera que la Generalitat va vulnerar la prohibició de fer “campanya d’èxits” durant període electoral que estableix la llei, “així com el deure de neutralitat política que en els períodes electorals han de respectar tots els poders públics”. Així mateix, insta el govern que durant la resta del període electoral “s’abstingui de realitzar actuacions que siguin contràries a la prohibició de realitzar campanya d’èxits o la utilització de imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per les formacions polítiques en la seva campanya electoral” i respecti la neutralitat política.

Sobre la roda de premsa en què es va presentar la proposta de finançament singular, la JEC assenyala que, en presentar-se una vegada conclosa la legislatura, “sembla més l’anunci d’un programa futur que el d’un acord governamental d’aplicació immediata, estant més en línia amb el que les formacions polítiques concurrents a les eleccions presenten com a programa electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia