Política

internautes

Petició de 18 anys de presó i encara sense dia de judici

El rànquing de persones perseguides per la seva implicació en el moviment independentista, en funció de la pena de presó sol·licitada en contra seu, l’encapçala Oriol Junqueras, amb 25 anys, seguit per un jove informàtic i veí de Vila-rodona, Joel Muñoz, per al qual se sol·liciten 18 anys d’empresonament.

Els delictes de què s’acusa Muñoz són danys informàtics i revelació de secrets, en relació amb el procés del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. No hi ha cap dubte que l’acció qualificada de delictiva pel ministeri fiscal cal vincular-la directament amb una protesta d’origen independentista, “en contra de la repressió que estava duent a terme l’Estat”, detalla Muñoz. En aquest sentit, és evident que el seu és un cas que encaixa plenament en els supòsits pels quals es pot aplicar la llei d’amnistia a una persona, però malgrat aquesta evidència el seu cas continua ben viu i sense cap novetat.

Fonts coneixedores de l’estratègia de defensa de l’informàtic de Vila-rodona expliquen que, de moment, no hi ha ni data de celebració del judici. Un cas que es remunta al 2018, amb detenció inclosa i acusació de molta gravetat, i encara s’està pendent que es fixi data de celebració de la vista oral.

La paràlisi del cas aconsella prudència en l’estratègia jurídica a seguir. És per aquest motiu que la defensa de Joel Muñoz té clar que el seu és un dels casos que s’han d’acabar beneficiant de la llei d’amnistia, però com que des del jutjat no es mou res encara no s’ha fet cap acció en aquest sentit.

Al marge d’aquesta acusació, Muñoz té una segona causa oberta i se li’n va obrir encara una altra que va investigar un jutjat d’instrucció de Barcelona, vinculada a una acció d’Anonymus, que finalment va ser arxivada.

Joel Muñoz
El conegut com “el ‘hacker’ de Vila-rodona” va ser detingut al seu domicili a finals de febrer del 2018 en una acció combinada dels cossos de seguretat de l’Estat. S’hi va presentar la Guàrdia Civil i un agent del CNI que, segons el mateix Muñoz, era el que portava la veu cantant en les operacions d’escorcoll. El jove informàtic va ser traslladat a un calabós de Tarragona i després va ser alliberat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia