Política

Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

El president dels Estats Units assegura que només “depèn de Hamàs”

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha assegurat que està a les mans de Hamàs assolir una treva a la Franja de Gaza.

“Depèn de Hamàs. Si ho volgués fer, podríem acabar-ho demà. I l’alto el foc començaria demà”, ha dit en declaracions recollides per la CNN en un acte de recaptació de fons per a la seva campanya a Seattle, a l’Estat de Washington (nord-oest dels EUA).

Les declaracions de Biden es produeixen després que dijous acabés sense acord una nova ronda de negociacions indirectes entre Israel i Hamàs al Caire per intentar arribar a un acord per bescanviar ostatges israelians per presoners palestins.

A principis de setmana, el govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ja va rebutjar la proposta dels mediadors per a una treva que Hamàs havia acceptat. Tel Aviv s’ha negat reiteradament a acceptar un alto el foc a Gaza fins que el grup islamista palestí sigui derrotat del tot, encara que els ostatges siguin alliberats. De la seva banda, Hamàs ha lamentat que el rebuig israelià a l’acord torna les converses a la casella de sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia