Política

Comuns supera el 3% però queda “a les portes” de la representació

La candidatura encapçalada per Eloi Badia va caure lleugerament en vots

Comuns Sumar no va aconseguir representació a la demarcació de Girona i va quedar amb uns resultats lleugerament inferiors als de fa tres anys. Amb un escrutini de més del 99%, la llista encapçalada per Eloi Badia va aconseguir 9.756 vots, 1.409 menys que Rosa Lluch el 2021, i va caure en percentatge fins al 3.28% (-0,77%). “Ens hem tornat a quedar a les portes d’aconseguir un diputat per Girona”, va valorar Eloi Badia, que considera que la irrupció d’Aliança Catalana amb un diputat va “capgirar” i alterar” el taulell de joc. El cap de llista va valorar que Comuns Sumar podrà defensar el seu programa al Parlament gràcies als sis diputats aconseguits pel partit a la demarcació de Barcelona.

També va reconèixer que la governabilitat al Parlament s’entreveu “molt complicada” a causa dels resultats. En aquest sentit, va apuntar la possibilitat d’explorar un pacte entre el PSC, ERC i Comuns que també inclogui la CUP.

Entre algunes de les poblacions més grans, Comuns Sumar va aconseguir 1.384 vots a Girona ciutat (amb un 99% escrutat), 385 a Lloret de Mar , 274 a Banyoles o 357 a Figueres (2,82%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia