Política

ERC aprova una permanent nacional amb afins a Puigcercós i a Carod

L'executiva nacional d'ERC ha aprovat aquest dilluns la nova permanent nacional, una direcció més reduïda, formada per onze persones. La composició combina alts càrrecs del partit, pròxims al president, Joan Puigcercós, que en són la majoria, amb representants institucionals, via per la qual s'inclouen Josep-Lluís Carod-Rovira i Ernest Benach.

Segons ha explicat el secretari general del partit, Joan Ridao, la permanent nacional, proposada pel president i ell mateix, ha sigut aprovada per unanimitat, amb 27 vots a favor.

La permanent està integrada per Puigcercós i Ridao, el president del Parlament, Ernest Benach, el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, els tres vicesecretaris generals, Carmel Mòdol, Eduard López i Alba Castellví, la secretària de política econòmica, Maria Àngels Cabasés, la portaveu al Parlament, Anna Simó, el president del grup a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, i el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca. A diferència de l'anterior permanent, s'hi ha incorporat un representant de les joventuts.

Així, aquesta direcció reduïda combina pròxims a Puigcercós com Ridao, Mòdol, Castellví o Simó, amb el sector de Carod, integrat pel mateix vicepresident, el president del Parlament i el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona.

Una altra peça pendent del congrés republicà que la direcció ha tancat aquest dilluns ha sigut el nomenament de les presidències de les comissions sectorials, que posteriorment hauran de ser ratificades per cada comissió sectorial. A més, aquests presidents, un total de 21, formaran part del consell nacional del partit. Entre ells hi ha Johon Diop Diouf, d'origen senegalès, que serà el president de la sectorial d'immigració d'ERC.

Els presidents regionals, a l'executiva
D'altra banda, en la reunió de l'executiva nacional d'aquest dilluns ja s'han incorporat els presidents regionals que elegits aquests últims dies en els congressos que s'han celebrat fins ara. Han assistit a la reunió els nous presidents del Camp de Tarragona, Albert Pereira –del sector Reagrupament Independentista-, de l'Ebre, Gervasi Aspa –pròxim al sector de Carod-Rovira-, de la regió metropolitana, Eduard Suárez, i de Girona, Josep Carrapiço, pròxims a Puigcercós. Tot i que també ha sigut escollit, no ha assistit a la reunió el nou president regional del País Valencià, Agustí Cerdà, també pròxim al president republicà.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona