Política

Afins a Puigcercós guanyen a l'àrea barcelonina i Girona

Els candidats oficialistes van guanyar ahir els congressos d'ERC de l'àrea metropolitana de Barcelona i de Girona. Afins a Joan Puigcercós, Eduard Suàrez i Josep Carrapiço van obtenir més vots que els candidats Núria Arnau i Narcís Ribes, els caps de llista de les candidatures crítiques als dos territoris. A l'àrea barcelonina, la llista de Suàrez -que inclou representants pròxims a l'expresident del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, va obtenir 309 vots. La candidatura avalada pel Reagrupament Independentista de Joan Carretero i Uriel Bertran en va obtenir 199, una representació que, malgrat la derrota, satisfà els crítics perquè interpreten que els consolida com l'alternativa. L'assemblea es va celebrar a Sant Feliu de Llobregat i durant el seu discurs, Suàrez es va fixar com a objectiu "treballar per ampliar la presència territorial d'Esquerra a la regió metropolitana" i va apostar per obtenir representació en municipis com l'Hospitalet -on va ser regidor-, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola i Sant Adrià.

A Girona, on el sector de Puigcercós és majoritari, l'aspirant de l'entorn del president dels republicans va rebre el suport de 244 militants, mentre que la candidatura crítica en va obtenir 116. El nou president de la federació era fins ara el secretari d'organització. La composició de la candidatura de Puigcercós no va estar exempta de polèmica, atès que l'exdiputat al Congrés Joan Puig també es va postular per ser-ne el cap de llista.

Joan Ridao i Puigcercós van tancar els congressos de l'àrea metropolitana i de Girona, respectivament. Avui els republicans celebren l'assemblea del País Valencià, on només hi ha un aspirant, també de l'entorn de Puigcercós. On sí que hi va haver sorpreses va ser a Tarragona, on el candidat dels crítics, Albert Pereira, es va imposar al cap de llista dels carodistes, que fins ara eren majoritaris en aquesta zona. Un dels congressos que genera més expectació és el de Barcelona, en què, a l'espera que presentin les firmes necessàries, de moment hi concorren quatre precandidats. En aquest cas, el president de la federació es tria via primàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.