Política

Carod perd el control d'ERC a Tarragona pels pèls

Un estret marge de 12 vots ha deixat fora de l’executiva, per primera vegada en dues dècades, el clan de l’avellana de Carod-Rovira i Ernest Benach al Camp de Tarragona. La candidatura integrada per membres del Reagrupament Independentista, de Joan Carretero i Uriel Bertran, així com per persones de la confiança de Joan Puigcercós, ha tombat la llista d’Adam Manyé al congrés regional celebrat aquest dijous a la nit a Reus.

Els crítics han obtingut 195 vots, mentre que la llista de l’entorn del vicepresident del govern n’ha aconseguit 183. Els afins a Carod esperaven obtenir del Camp de Tarragona un respir per al vicepresident en la pugna interna dels diferents sectors d’Esquerra després del congrés nacional i abans de la cursa amb Joan Puigcercós per a les primàries que triaran cap de cartell electoral.

Els crítics han donat la sorpresa, o potser no tant, si tenim en compte la combinatòria de xifres prèvies. Al congrés nacional d’ERC del 7 de juny, els aspirants a president i secretari general de la candidatura 2014-ERC Futur, Ernest Benach i Rafael Niubò, van sumar un 42,40% dels vots totals en aquest territori. Fent una translació directa del resultat a la nova distribució de candidatures, la llista encapçalada per Albert Pereira podia sumar un 57,60% dels vots, és a dir, el 45,35% que aportava Reagrupament Independentista més el 12,25% de Gent d’Esquerra de Joan Puigcercós. La diferència final, però, no ha estat de quinze, sinó que no ha arribat als tres punts, amb un 51,58% i un 48,42%, respectivament.

Pugnes internes més enllà de les regionals
La candidatura liderada per Albert Pereira és l’única que s’ha configurat amb representants procedents de tres sectors diferents d’Esquerra, una llista que per a l’entorn de l’actual president d’ERC ha estat un assaig de l’estratègia del tots contra Carod pensada en clau de primàries.

El congrés regional del Camp de Tarragona dóna el tret de sortida a allò que molts consideren com una segona volta de les eleccions del congrés nacional del 7 de juny, si bé abans de l’estiu ja es va celebrar el congrés a les Terres de l’Ebre, on només es va presentar una candidatura afí al vicepresident del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona