Política

Niubó confirma que Carod es presentarà a les primàries d'ERC per a la Generalitat

Política

El secretari general de la vicepresidència de la Generalitat, el republicà Rafael Niubó, ha confirmat avui que Josep-Lluís Carod-Rovira es presentarà a les primàries que celebrarà ERC per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat en les pròximes catalanes.

"És la seva voluntat. Josep-Lluís Carod-Rovira es presentarà a les primàries; quan toquin, sigui d'aquí poc o d'aquí molt, per saber si té la confiança de la militància d'ERC per ser candidat a la Generalitat", ha explicat Niubó en declaracions a RAC1 recollides en un comunicat de l'emissora.

Niubó també ha corroborat que l'actual president de la federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, pròxim a Carod-Rovira, optarà a la reelecció.

Reagrupament independentista
El secretari general de la Vicepresidència ha indicat, d'altra banda, que veu "bé" la fusió dels dos sectors crítics d'ERC, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista.

"Com pretenem assolir objectius nacionals si no hi ha unitat dels partits polítics? I com pot haver-hi això, sense unitat dins dels partits polítics?", s'ha preguntat Niubò.

Per la seva banda, l'altre dirigent d'ERC que optarà a les primàries per ser el candidat republicà a les eleccions catalanes, Joan Puigcercós, no ha volgut valorar la decisió de Carod de competir amb ell.

En declaracions després de l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada, l'actual president d'Esquerra ha afirmat: "Avui el que toca és parlar de finançament, de Rodalies, d'aeroports, de la carta catalana, perquè en el moment en el qual estem no ens podem distreure i hem d'anar al gra".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona