Política

Puigcercós planteja l’ERC dels valors mirant al 2010

Política

Sense parlar de candidatura ni d’eleccions primàries, Joan Puigcercós va llançar ahir la reformulació de l’ideari de l’ERC que aspira a representar les pròximes eleccions al Parlament. Situant els conceptes de llibertat i responsabilitat com a nous eixos, el president republicà va projectar, a l’equador de la legislatura, el rumb que considera que ha de guiar el partit i que té com a objectiu la defensa dels valors republicans.
Puigcercós, en una conferència a l’auditori de l’ONCE, va apostar de nou per l’equidistància desmarcant-se de l’esquerra “conservadora” –“assistencialista”, va dir– i va avisar que “no podem deixar que la dreta patrimonialitzi determinades institucions com la família o l’educació”.

Contra el “bonisme”
Posant al dia el concepte d’esquerra modernitzadora que ja va desgranar al llibre Generació.cat, el líder d’ERC va criticar “el bonisme, el multiculturalisme i un cert relativisme que nega qualsevol principi d’autoritat” i es va afegir a la defensa de valors com el de l’esforç, tal com estan fent diversos líders polítics en les últimes setmanes.

A la recerca d’un espai propi que vagi més enllà dels eixos esquerra-dreta i nacional tradicionals, Puigcercós va voler recuperar la “R de republicana”, que precisament va fer desaparèixer del logo de la formació recentment, per subratllar sobre aquesta base els nous valors d’Esquerra.

Davant d’un auditori amb unes 380 persones i una nodrida fila zero, el president republicà també va parlar d’immigració. Ho va fer per abordar el concepte d’integració, que passa per “l’aprenentatge dels valors, hàbits i convencions” dels nouvinguts, especialment en matèries com la llengua i la cultura catalanes.

Sense defensar aferrissadament la gestió d’ERC al govern català però tampoc renegant-ne –una altra forma d’alimentar l’equidistància– l’equip de Puigcercós va donar el tret de sortida ahir a una més que previsible dura campanya electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” de la CPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid