Política

Castells defensa que el govern té un projecte de país

El conseller d'Economia i Finances assegura que el projecte del PSC "és ser la força política central del país, capaç de vertebrar el país i de representar-lo en la seva complexitat"

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha assegurat aquest dimecres que el govern té un projecte de país.

D'aquesta manera, ha contrarestat les paraules del conseller d'Educació, Ernest Maragall, en un article, que posteriorment va rectificar.

Concretament, en una entrevista a RAC1, Castells ha considerat que aquest punt és "el més delicat" de tota la polèmica perquè "pot fer la impressió que es qüestiona l'acció del govern".

Al seu entendre, l'afer es pot donar per "tancat" després de la conversa de Maragall amb el president de la Generalitat, José Montilla.

Castells no havia tornat a parlar públicament de la polèmica des que va sortir en defensa de Maragall al Parlament dijous de la setmana passada i va reivindicar el dret dels consellers a opinar sobre qüestions polítiques.

Dilluns, el conseller d'Educació va rectificar les seves paraules segons les quals el govern havia renunciat a un projecte de país i sobre la fatiga dels catalans amb el tripartit. Maragall també va posar el seu càrrec a disposició de Montilla, que no li va acceptar la dimissió.

Aquest dimecres, el conseller d'Economia i Finances ha evitat afirmar que Maragall es va equivocar, com sí que han fet des de la direcció del PSC. "Jo no diré això", ha assegurat, després de ser preguntat directament si creia que Maragall s'havia equivocat. Castells ha dit que no vol fer "safareig" i que s'ha d'evitar "afegir soroll al soroll".

"Ha passat el que ha passat, el conseller Maragall es va entrevistar amb el president, li va explicar l'abast sobretot de l'article i del titular al qual va donar lloc. El president ho va entendre. Podem donar aquest punt per tancat. Em permetrà que no el reobri", ha dit el conseller.

Castells ha assegurat que el projecte del PSC "és ser la força política central del país, capaç de vertebrar el país, de representar-lo en la seva complexitat i fer seus els objectius fonamentals del país".

En aquest sentit, Castells ha defensat que el govern té projecte de país, perquè "hi ha un programa de govern prou potent com per dir que aquest govern sap el que vol per a aquest país", encara que l'executiu estigui format per tres partits amb tres projectes diferents.

Per Castells, si es diu el contrari, "fa la impressió que el govern no sap què oferir al país, i és evident que no és així". El conseller ha assegurat que els governs dels quals ha format part "han sabut molt bé què volien per al país en tots els seus àmbits".

Sobre la "fatiga" que Maragall va diagnosticar, Castells ha afirmat que el seu propòsit com a membre del govern és "ser capaços de mobilitzar el país darrere d'uns objectius compartits, de manera que aniríem malament si digués que els ciutadans estan fatigats d'aquest govern".

Castells ha volgut desvincular aquest debat d'una possible intenció de l'ala més catalanista del PSC de posicionar-se en les llistes electorals de cara a les eleccions, i creu que fer aquesta vinculació és un "despropòsit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics

barcelona
política

Comín creu que és Illa qui ha de fer una cura d’humilitat: “No té majoria”

barcelona
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona
estats units

Hunter Biden, primer fill d’un president dels EUA al banc dels acusats

barcelona
política

Una sindicatura per fiscalitzar l’aplicació de l’amnistia

barcelona
política

Feijóo obre la porta a una moció de censura amb el suport de Junts

barcelona
mèxic

Qui és Claudia Sheinbaum?

barcelona
política

Borràs: “A Puigdemont no li cal un càrrec orgànic per ser líder de Junts”

barcelona
amèrica del nord

Claudia Sheinbaum guanya les eleccions i serà la primera dona presidenta de Mèxic

barcelona