Política

Govern i CiU segellen el desacord al consell dels mitjans públics

El Parlament envia al Consell de Garanties Estatutàries el decret sobre la CCMA

CiU i el govern, representat per ERC, van constatar ahir el bloqueig per pactar una sortida per al relleu del president del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), després de la marxa d’Albert Sáez.

La reunió entre les dues parts es va tancar amb la negativa dels republicans a acceptar la darrera oferta dels nacionalistes, que passaria per acceptar el candidat d’ERC, Enric Marín, com a conseller però no com a president d’aquest òrgan, càrrec per al qual proposaven mantenir l’actual president en funcions i fins ara vicepresident en representació de CiU, Roger Loppacher. ERC va rebutjar la proposta i va instar la federació a plantejar alternatives a Marín, cosa que CiU tampoc va acceptar.

Van participar en la trobada per part d’ERC la portaveu parlamentària, Anna Simó, i el secretari de Comunicació del departament de Cultura, Carles Mundó, i en nom de CiU, el portaveu parlamentari, Oriol Pujol, el secretari de comunicació de CDC, David Madí, i la democristiana Joana Ortega. A la reunió no hi va ser el conseller Joan Manuel Tresserras.

CiU va criticar que el govern hagi reformat la llei per decret per poder nomenar el seu candidat i va denunciar que, amb aquest gest, el tripartit “llença per l’aigüera” el treball de consens de les darreres tres legislatures. ERC va acusar CiU de bloquejar el relleu i va advertir que disposen de les eines legals per evitar-ho i que les faran servir. La mesa del Parlament va enviar ahir al Consell de Garanties Estatutàries el decret del govern sobre la llei de la CCMA, tal com han sol·licitat CiU i PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.