Política

Tremosa proposa reduir del 7 al 4% l'IVA per a les residències de gent gran

El candidat ha plantejat també polítiques d'"envelliment actiu" per tal que els treballadors tinguin l'opció de poder seguir treballant més enllà dels 65 anys

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha plantejat aquest dimarts una reducció de l'IVA aplicat a les residències de la gent gran del 7 al 4%. Tremosa ha posat l'exemple que l'IVA aplicat a un hotel és del 7% i creu que cal una reducció d'aquest impost indirecte en alguns serveis socials. Per això, s'ha compromès a impulsar-ho des del Parlament europeu, "si el PSOE a Madrid no vol aplicar-ho".

En un acte per presentar les seves propostes de polítiques socials, el candidat de la federació nacionalista ha plantejat també polítiques d'"envelliment actiu" per tal que els treballadors tinguin l'opció de poder seguir treballant més enllà dels 65 anys.

En un acte a la seu de l'ONCE a Barcelona, en una sala amb unes 250 persones i acompanyat pel president de CiU, Artur Mas, i el secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apostat per "convergir" amb Europa en despesa social i ha advertit que "només els països que creixen en productivitat creen prou riquesa per mantenir l'estat del benestar".

'Dirigir, no dominar'
El president de CiU, Artur Mas, ha denunciat que hi ha "massa tics per part d'alguns partits en el sentit de voler imposar unes determinades polítiques des de l'administració". Mas creu que és un "greu error", perquè "a Europa hi ha confiança en la societat organitzada en la construcció de l'estat del benestar", mentre que a Catalunya hi ha "partits encollats en servituds del passat, quan es pensava que tot ho havia de fer l'administració".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.