Política

El govern intenta rescatar el magistrat del TC recusat pel PP

Demana al tribunal que Pérez Tremps voti els articles pels quals no va ser apartat, ja que la sentència podria votar-se per blocs

El govern de la Generalitat demanarà aquest dijous davant del Tribunal Constitucional que el magistrat Pablo Pérez Tremps pugui votar en aquells articles de l'Estatut català per als quals no va ser recusat, sempre que el TC decideixi finalment votar per articles o per blocs el recurs sobre el text.

Segons fonts del govern català, l'executiu que presideix José Montilla vol forçar així la reincorporació de Pérez Tremps i que aquest, de l'anomenada ala progressista del TC, pugui votar en una gran part dels articles de l'Estatut.

El ple del TC va acordar el 2007 per 6 vots a 5, i després de deliberar sobre això durant sis dies, estimar la recusació del magistrat Pablo Pérez Tremps plantejada pel PP, autor del recurs que s'analitza des de fa quatre anys.

Pérez Tremps va emetre, quan encara no era magistrat del Constitucional, un dictamen d'assessorament per al Parlament català sobre el text. Li ho va encarregar l'Institut d'Estudis Autonòmics.

Per recusar-lo, el PP va argumentar que en aquell dictamen se suggerien "fórmules o textos que després textualment veiem recollits en el text articulat de l'Estatut".

Si la petició que es presenta ara és acceptada, Pérez Tremps només hauria d'abstenir-se en els articles relacionats amb acció exterior i Unió Europea, els temes sobre els quals va assessorar el Parlament.

El ple del Tribunal Constitucional tornarà a deliberar aquest dijous sobre els recursos presentats contra l'Estatut en un nou intent d'aprovar la sentència abans de les vacances d'estiu. La presidenta del tribunal, María Emilia Casas, treballa en el nou esborrany, el setè, des de fa setmanes.

Com que ara per ara no hi ha consens, s'estudia la possibilitat que el ple del TC acordi una votació del text "per blocs", ja sigui capítol a capítol o article per article, alternativa sobre la qual la ponent ja ha parlat amb la resta dels magistrats i ningú s'hi ha oposat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.