Política

20.000 persones participen a la Diada

11 DE SETEMBRE

L'acte de celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat pel Parlament i la Presidència de la Generalitat al Parc de la Ciutadella de Barcelona, ha concentrat avui 20.000 persones (xifra semblant a la de l'any passat) en un acte encapçalat pel president català, José Montilla, i el de la cambra, Ernest Benach.

L'acte central de l'Onze de Setembre s'ha celebrat al mateix indret que les tres edicions anteriors tot i que enguany s'ha fet davant de la cascada del Parc de la Ciutadella.

Sota un sol de justícia, el públic s'ha concentrat a l'esplanada de la font, la nova ubicació escollida pel Govern de Montilla per a aquesta festa, que s'havia celebrat al passeig dels Til·lers des que el president Pasqual Maragall la traslladés al Parc de la Ciutadella el 2004.

Les persones han abarrotat la plaça després de la barrera de seguretat instal·lada pels Mossos, i s'han desplegat per tota l'escalinata de la font.

En un dia molt calorós, l'acte ha reunit la majoria de la classe política catalana i ha estat marcat per la música i els elements simbòlics del catalanisme.

El president català i el seu govern en ple han obert a les nou del matí d'avui les ofrenes florals que institucions i entitats realitzen davant el monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada de Catalunya, un acte en què s'han incrementat les mesures de seguretat.

Més d'un centenar de manifestants, en la seva majoria de grups independentistes radicals, com Unitat Nacional Catalana, han escridassat els dirigents polítics, però no s'han registrat incidents.

La Generalitat ha incrementat aquest any les mesures de seguretat ja que la tanca que separa els manifestants del monument ha ampliat el seu perímetre, i agents dels Mossos d'Esquadra s'han col·locat davant i darrere dels manifestants.
Aquesta mesura ha coincidit amb la decisió del PP català de tornar a participar en l'ofrena floral al monument després de tres anys sense ser-hi, en un gest que va implantar Josep Piqué com a protesta per com eren rebuts els dirigents populars per part dels manifestants.

Montilla i els consellers de la Vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, i d'Interior, Joan Saura, han dipositat l'ofrena floral i tot seguit el president Catalunya i tots els consellers han cantat l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Els manifestants han escridassat els membres del govern amb crits de "botiflers", "feixistes" i "repressors per sistema" i lemes com "No us mereixeu la senyera que porteu".

També han fet acte de presència persones que protestaven pels acomiadaments a Seat o membres del col·lectiu antitaurí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.