Política

ERC i ICV reprenen la pressió contra el magatzem nuclear

Ridao demana al govern del PSOE que es decideixi abans del 28-N

Herrera vol un compromís de Montilla i de Mas

Esquerra i Iniciativa van reobrir ahir la pressió contra la possibilitat que es construeixi el magatzem temporal centralitzat (MTC) a Ascó, a la Ribera d'Ebre. Tots dos partits catalans recelen del procés que se segueix per designar la localització d'aquest cementiri nuclear –el Consell de Ministres va posposar divendres la decisió definitiva– i també de la posició d'algunes formacions.

De la banda d'ERC, Joan Ridao va demanar al govern del PSOE que fixi l'emplaçament de l'MTC “abans de les eleccions catalanes”, el 28 de novembre, i va lamentar la posició “surrealista” de l'executiu de Zapatero. “No pot ser que el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, digui una cosa i que després es pugui prendre la decisió contrària”, va manifestar el secretari general d'ERC en referència al municipi valencià de Zarra, que és el que va obtenir una valoració més alta per instal·lar-hi l'MTC.

Ridao, que va remarcar que històricament les Terres de l'Ebre “ja han pagat un peatge nuclear”, va instar la resta de partits catalans a mantenir la ferma negativa al magatzem.

Des d'ICV, Joan Herrera va demanar al president, José Montilla, i a Artur Mas que, sigui quin sigui el futur govern, l'MTC “no vingui a Catalunya”.

Tot i que tant CiU com el PSC s'hi van oposar des d'un principi, el líder dels ecosocialistes no se'n refia i va demanar que Montilla i Mas facin una “renovació” d'aquest compromís: “Vull que ho diguin tots dos –va reblar Herrera–, no fos cas que amb el seu silenci Sebastián i Zapatero estiguin especulant i l'endemà de les eleccions acabin optant per Ascó com a cementiri nuclear”.

LA FRASE

No pot ser que el ministre d'Indústria digui una cosa i que després pugui passar el contrari
Joan Ridao
secretari general d'erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.