Política

Trasbals en la campanya

El dia més agitat

Artur Mas i José Montilla havien remogut cel i terra per poder batre's en duel als estudis de Sant Joan Despí

Tampoc no van ser a temps d'assistir als mítings del vespre

La d'ahir va ser la jornada més surrealista i atípica de la campanya electoral. Artur Mas i José Montilla van canviar diverses vegades d'agenda mentre la Junta Electoral de Barcelona i la central deliberaven sobre si la celebració del debat s'havia de permetre. El candidat de CiU va mantenir els actes que tenia previstos fins al migdia, però des del dia abans ja havia delegat en Josep Antoni Duran i Lleida el protagonisme del dinar en què havia de parlar d'agricultura i el míting amb què havia de tancar la campanya a Lleida.

A mitja tarda, quan ja s'olorava que no hi hauria debat, CiU va reactivar l'autobús de periodistes perquè Mas podria acabar apareixent en el míting. Però la reunió de la junta s'allargava, el candidat de la federació feia tard a Lleida i va decidir no moure's del carrer Còrsega. Resultat: l'autocar va acabar girant cua. Mas es va quedar a la seu de CiU fins a les vuit. Al despatx, amb alguna reunió. Després, va marxar a casa.

Montilla no tenia agenda electoral al matí perquè, com cada dimarts, havia de presidir la reunió setmanal del Consell de Govern. Va ser la número dos per Barcelona, Montserrat Tura, la que va protagonitzar un acte sobre política agrària al Baix Llobregat i la que, també a la tarda, va agafar el relleu del candidat del PSC per portar la veu cantant del míting a Tortosa.

Durant la tarda, Montilla es va quedar al seu despatx a la seu dels socialistes, al carrer Nicaragua, preparant el possible duel amb Mas i fent trucades. Amb tot, al vespre, els socialistes també donaven per fet que no hi hauria debat. Quan va transcendir la decisió de la junta electoral, el candidat del PSC va convocar els mitjans, mentre CiU delegava en el seu responsable de campanya, David Madí, la valoració de tot plegat.

L'intent més ferm perquè els dos candidats a la presidència es batin en duel per primer cop a la història va acabar en no res. Tots dos hi estaven aparentment disposats, però no va faltar qui, des de la federació, es preguntava si Montilla ja era conscient que la junta no permetria que s'emetés per televisió quan l'hi va proposar a Mas, davant de tot Catalunya, en el tradicional debat a sis. Al final, l'escull no ha estat la llengua –si es feia en català o en castellà– sinó les formes. Potser el 2014. El temps ho dirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.