Política

La

porra

Amb denominador comú

Els 150 participants en la porra d'aquest diari pronostiquen una victòria de CiU

La possibilitat que es reediti el tripartit seria pràcticament nul·la

Noves forces polítiques entrarien al Parlament

Durant els últims 26 dies diverses personalitats representatives de la societat civil catalana han fet la seva porra electoral per aquest diari. Des del dia de Tots Sants fins ahir han pronosticat com quedarà el Parlament a partir de dilluns.

La primera conclusió és que pràcticament tots els participants tenen clar que el canvi és molt a prop i que el proper president de la Generalitat serà Artur Mas. No només perquè el 100% dels participants creuen que CiU guanyarà les eleccions còmodament, amb 59 diputats (onze més que el 2006), sinó també perquè només quatre creuen que seria possible un tercer tripartit. Els resultats de la porra preveuen una davallada per a dos dels tres partits que han format govern en l'última legislatura. Tant el PSC com ERC perdrien sis diputats, resultats que deixarien els socialistes amb 31 diputats i els republicans amb 15. La poca confiança, pel que fa a les perspectives per demà, que els participants mostren en aquests dos partits és ben visible, ja que només quatre persones, en el cas d'Esquerra, i set en el cas dels socialistes, han considerat que milloraran els resultats de les últimes eleccions. Aquest important descens dels dos principals partits del govern, juntament amb els onze diputats pronosticats a Iniciativa, provocaria que la fórmula del tripartit quedés, amb 57 diputats, molt lluny d'arribar als 68 necessaris per formar govern.

Pel que fa al Partit Popular, no creuen que el partit d'Alícia Sánchez-Camacho pugui millorar els catorze diputats de fa quatre anys i li auguren el mateix nombre de representants al Parlament.

La porra també ha deixat clar que els participants creuen que Solidaritat Catalana i Reagrupament aconseguiran entrar al Parlament. El partit liderat per Joan Laporta obtindria dos diputats i la formació de Joan Carretero n'aconseguiria un. Aquests resultats provocarien que en la propera legislatura el Parlament batés un rècord en nombre de partits, que pujaria fins a vuit, ja que l'aposta per Ciutadans és que, tot i perdre un diputat, també formaria part de l'arc parlamentari.

150
persones han volgut participar
en la porra electoral que ha fet aquest diari des de l'1 de novembre fins ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.