Política

Els populars se situen tercers a la demarcació

Tot i la pujada de més de 5.000 vots, no va aconseguir el segon diputat

El Partit Popular de les comarques gironines estava pendent de si podia esgarrapar el segon diputat a la circumscripció. Finalment no va ser així, tot i que va aconseguir el millor resultat de la seva història a la demarcació, ja que el càstig de l'electorat a Esquerra Republicana de Catalunya va afavorir els populars i els va situar com la tercera força més votada, també en localitats com ara Girona, Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro, en què se situa per sobre d'ERC.

El PP va aconseguir 25.048 vots a les comarques gironines, és a dir, un 8,59%. Un resultat molt millor que el del 2006, en què va obtenir 19.808 vots, un 7.22%, una diferència de 5.440 vots respecte de fa quatre anys, tot i que puja poc més d'un punt. Aquest percentatge, el més bo de totes les eleccions a la demarcació de Girona, és el que ahir celebrava el president del partit a Girona i candidat al Parlament, Josep Enric Millo. Laura Galiana, actualment regidora a Palafrugell i número dos de la llista, no va aconseguir el seu escó.

Cinc-cents vots llargs van situar el Partit Popular com la tercera força més votada també a la ciutat de Girona, aprofitant també el càstig a ERC, ja que amb prou feines el PP va obtenir-hi un punt més que en les eleccions del 2006, del 8,96% al 9,88%. Però pel que fa a la comarca del Gironès, continua sent la quarta força, tot i haver augmentat gairebé en un 1% respecte de fa 4 anys. També és la tercera força a l'Escala i a Roses. De fet, l'Alt Empordà és la comarca on més ha augmentat en nombre de vots, ja que fa quatre anys va obtenir un 9,64% dels vots i ara, un 11,62%.

A Figueres va situar-se com la segona força més votada, amb 2.013 vots (un 14,57%) –n'hi va aconseguir 1.666 fa quatre anys–. A la Garrotxa, amb el 4,63%, hauria quedat gairebé igual que en les eleccions anteriors, si no fos per SI, que s'ha convertit en la quarta força.

LA FRASE

En percentatge, éselmillor resultat de la història del partit a Girona
Enric Millo
candidat per girona del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.