Política

“Hem pagat cara la divisió interna d'ERC”

Puigcercós i Benach fan autocrítica dels resultats

El president d'Esquerra descarta dimitir, assumeix la responsabilitat i assegura que no pensa “abandonar el vaixell” en un moment crític

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat , Joan Puigcercós, i el president del Parlament de Catalunya i número dos a les llistes d'ERC, Ernest Benach, han fet autocrítica l'endemà de les eleccions a TV3 i RAC 1, on han assumit la seva part de “responsabilitat” pels mals resultats aconseguits.

Puigcercós ha reconegut que han pagat car el “desgast” de formar part del govern tripartit i el procés intern que hi ha hagut dins d'ERC, amb la confrontació de diferents corrents i la marxa d'alguns dirigents i militants a d'altres formacions, principalment Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament. Per tant, el líder d'ERC ha descartat tornar a convocar un congrés de partit, que considera seria perjudicial.

Puigcercós ha assegurat que no pensa dimitir ni “abandonar” el barco en plena crisi. A més, ha manifestat que “la voluntat del partit no és que dimiteixi”. “La meva responsabilitat és tancar files i mirar el futur”. “Tornarem a ser alternança”, ha sentenciat

Per la seva banda, Benach ha assegurat que Esquerra “ha pagat cara la divisió interna”. Benach no ha volgut buscar responsables de la derrota d'ERC a les eleccions del 28-N i ha considerat que “tots hem fracassat”.

Per Benach, els ciutadans han castigat el seu partit “pel govern” tripartit i per la “divisió interna” d'ERC, que segons sembla, ha dit “no l'ha entès” i això “ho hem pagat car”.

ara toca iniciar una reflexió i “un replantejament” del futur, cal de debatre “cap on hem d'anar” i s'ha de fer “de forma seriosa, amb serenitat i amb calma”.

Preguntat sobre la seva continuïtat com a diputat al Parlament de Catalunya, Benach ha evitat confirmar la seva presència a l'escó que li correspondria com a número 2 de la llista d'ERC i ha semblat que deixava la porta oberta a una possible renúncia. “De moment, sóc president del Parlament de Catalunya. No ens podem precipitar i hem de prendre decisions amb mesura”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.