Política

El PSC només guanya en cinc meses a Lleida i obté els pitjors resultats a la ciutat

Els socialistes queden per sota dels 10.000 vots per primera vegada

El PP gairebé hi empata

CiU arrasa en tots els barris

ERC perd la meitat dels electors

Els socialistes de la ciutat de Lleida van patir de valent, diumenge, ja que van obtenir els pitjors resultats de la seva història, amb només 8.915 vots, gairebé el 17% dels sufragis i per sota, per primera vegada, dels 10.000 vots. Però és que, a més, el PSC només va guanyar en cinc de les 146 meses que hi havia repartides a la ciutat, i va perdre l'hegemonia en algun dels barris tradicionals on sempre guanyava. En xifres globals, uns 4.000 vots menys, un -9%, que ha derivat cap a CiU i el PP.

La nova situació ha provocat que el PP gairebé hi hagi empatat, ja que s'ha situat a només 500 sufragis rere seu, un fet insòlit a Lleida. Aquesta davallada permet a alguns situar-se en relació amb les municipals, malgrat que les votacions entre uns comicis i els altres ben poca cosa tenen a veure. CiU guanya sempre en unes eleccions al Parlament, i queda en segon lloc en les municipals, estatals i europees. No obstant això, la regressió del PSC és tan gran, que totes les formacions en fan una valoració prudent, sense voler especular. CiU espera mantenir l'embranzida, i el PSC confia en un Ros llançat pel que fa a presència pública i obra feta.

CiU, que ha arrasat en totes les meses i barris, amb 6.000 vots més que fa 4 anys, té un greu problema quan només falten sis mesos per a les municipals, i és que encara no té candidat. De fet, és l'única formació sense alcaldable, i això els resta protagonisme i genera indefinició en un grup municipal poc visible davant la majoria absoluta del socialista Àngel Ros.

ERC a Lleida manté la tendència del país i ha vist reduït a la meitat el nombre de vots aconseguits el 2006, però és molt semblant al de les municipals del 2007. Per això esperaven aguantar aquests 3.300 vots.

ICV perd 2.000 vots i Ciutadans només en guanya 200. Solidaritat, Rcat i PxC gairebé empaten amb uns 900 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.