Política

política

Solidaritat prepara l'assalt a Valls, Alcover i Cabra per les municipals

La formació política estudia la possibilitat de poder presentar-se a la capital de l'Alt Camp en coalició amb la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

Solidaritat Catalana escalfa motors a la comarca de l'Alt Camp per les pròximes eleccions municipals del 22 de maig. Els esforços de la formació independentista se centraran especialment als municipis de Valls, Alcover i Cabra del Camp “perquè és on hem trobat més gent disposada a impulsar una candidatura”, explicava Lluís Català, cap comarcal de Solidaritat.

Els responsables del partit en aquesta comarca volen afrontar aquest compromís “amb màximes garanties” i per aquesta raó també han iniciat contactes, de moment de manera informal, amb altres formacions com ara la CUP, a Valls, o diferents entitats com per exemple la Bretxa, a Alcover. “Una de les fórmules que podríem utilitzar per presentar candidatura seria fer-ho a partir d' acords que ens permetin concretar algun tipus de coalició”, detallava Català. Aquest enginyer mecànic de 37 anys, natural d'Alcover, ha avançat que les converses estan en una fase inicial “per poder posar damunt la taula els programes electorals més endavant”. Català està convençut que les converses amb la CUP de Valls poden anar per bon camí i, tot i que “la ideologia és diferent”, considera que els uneix “el sentit independentista i la transparència”.

Més regidors a Alcover

Animats pels resultats de les eleccions al Parlament del 28 de novembre passat, els integrants de Solidaritat Catalana a la comarca de l'Alt Camp no perden de vista els set-cents vots que van aconseguir a Valls en les eleccions catalanes i el centenar d'electors que els van donar suport a Alcover. Precisament, en aquest municipi es produirà un canvi significatiu en l'òrgan de govern perquè, amb un nombre d'habitants que ja supera el llindar dels 5.000, l'Ajuntament passarà d'onze a tretze regidors. D'altra banda, els responsables de Solidaritat es mostren preocupats perquè la llei de gènere fixa unes quotes pel que fa a la presència de dones i homes que els seus responsables creuen que seran difícils de complir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.