Política

Gent i CiU es partiran l'alcaldia de Cornellà

Ja hi ha acord a Cornellà del Terri i, com es preveia, el govern el compartiran els independents Gent i CiU. No era tan previsible, en canvi, la fórmula que han escollit: tindran l'alcaldia dos anys cadascun. L'alcalde de la primera part del mandat serà Pere Vilà (Gent) i el de la segona part, Salvador Coll (CiU). Aquest és l'aspecte més rellevant del pacte de govern a què han arribat finalment les dues formacions més votades. Gent va assolir cinc regidors i CiU, quatre. La tercera força que va aconseguir representació al consistori (Compromís - PM) restarà a l'oposició, amb dos regidors.

El cartipàs es donarà a conèixer després de la constitució de l'Ajuntament, però ja ha transcendit que hi haurà tres tinències d'alcaldia. La primera serà per a Salvador Coll els dos primer anys i per a Pere Vilà, els dos últims. La segona tinència d'alcaldia correspondrà a un regidor de Gent i la tercera, a un de CiU. “Hi ha molts punts en comú en els nostres programes”, van manifestar ahir Vilà i Coll, que també van destacar el fet que totes dues formacions busquen sobretot la cohesió social i l'enfortiment dels serveis a les persones, atesa la situació de complicacions econòmiques que viu el país.

Vilà ja ha estat alcalde en el mandat 2007-2011, en un govern amb ERC i una regidora independent, mentre que CiU ha estat a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.