Política

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

CiU formarà govern amb els antics socis del PSC i el PP

Els socialistes dirigiran l'àrea de Via Pública i els populars, la de Seguretat Ciutadana

Mundi serà l'alcaldessa

Convergència i Unió formarà govern, com a llista més votada a Sant Quirze del Vallès, amb el PSC i el PP. Dues formacions amb les quals ja va cohabitar en el transcurs del mandat 2007-2011, amb els socialistes des del principi fins al final, i amb els populars, des de finals del 2007 fins al 2010, tot i que matemàticament no n'hi havia necessitat. Ara, l'aritmètica ha forçat el pacte entre els deu regidors, que sumen entre tots tres partits (6 CiU, 2 el PSC i 2 el PP) per garantir la majoria absoluta i l'estabilitat política, després que la cap de llista de Junts per Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, no pogués formar cap altra majoria alternativa, tot i la proximitat ideològica amb ICV-EUiA, la suma amb la qual era insuficient.

El pacte tripartit, que permetrà que avui la convergent Montserrat Mundi sigui investida, per segona vegada consecutiva, alcaldessa de Sant Quirze, porta implícits diversos acords, entre els quals hi ha inclosos el repartiment de les carteres. Per ordre estricte de vots, CiU disposarà de la primera, la quarta i la cinquena tinències d'alcaldia, mentre que el PSC tindrà la segona i el PP, la tercera. Els socialistes, en la persona d'Antoni Rebolleda, tindran la direcció de l'àrea de Via Pública, mentre que les regidories de Recursos Humans i Assessoria Jurídica, a més de la d'Igualtat i Cooperació, seran per a Sílvia Peralta. Pel que fa al PP, Jaume Cols ocuparà la direcció de l'àrea de Seguretat Ciutadana i David Sánchez, les regidories d'Esports i Ocupació.

Atesa la voluntat de reduir les despeses del consistori, només 3 persones tindran dedicació exclusiva –fins ara eren 5–: Mundi, Rebolleda i Cols.

LA XIFRA

3
persones
tindran dedicació exclusiva en el nou organigrama municipal, els caps de llista de CiU, el PSC i el PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.