Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

El cartipàs té una àrea de govern menys i dos tinents d'alcalde més

DEDICACIONS Fins al ple del 30 de juny no se sabrà quins regidors tindran dedicació exclusiva i quins la tindran parcial FUTUR El nou equip de govern també preveu la creació de l'oficina del pla estratègic de ciutat

L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha estructurat el nou govern de la ciutat fins al 2015 en quatre grans àrees de gestió, i no cinc com havia estat durant l'últim mandat. En canvi, amb la designació de les tinències d'alcaldia s'ha passat de sis a vuit.

El govern de PSC-CiU s'estructura a partir de quatre àrees d'actuació: Alcaldia-Presidència –en mans de Víctor Francos–, Organització i Desenvolupament Econòmic –coordinada per Francisco Ortiz–, Urbanisme, Espai Públic i Ecologia Urbana –dirigida per Alfons Escoda–, i Atenció a les Persones, Cohesió i Benestar Social –sota el comandament de Montserrat Montiel–. Amb aquesta nova distribució, l'àmbit d'Espai Públic s'integra a Urbanisme, i Seguretat Ciutadana dependrà d'Alcaldia. Amb la reducció de cinc a quatre àrees de gestió, també s'han reduït –de quatre a tres– les comissions informatives.

On no hi ha hagut retallades sinó increment, és en les tinències d'alcaldia. Els nomenats són Alfons Escoda (1r tinent d'alcalde), Víctor Francos (2n), Francisco Ortiz (3r), Montse Soley (4a), Montserrat Montiel (5a), Eulàlia Mimó (6a), Jaume Folch (7è) i Félix Sánchez (8è). Tots ells, juntament amb Carmona, constituiran la junta de govern local.

Pel que fa a les distribucions més específiques dels regidors, Montse Soley assumeix la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació; Eulàlia Mimó serà la titular d'Activitat Urbanística; Jaume Folch estarà al capdavant de la nova regidoria de Relacions Institucionals amb les Universitats; Félix Sánchez manté Seguretat Ciutadana; Laura Rodríguez serà la nova regidora de Medi Ambient i Espais Naturals, i Marc Costa assumirà la regidoria d'Esports.

Amb la signatura del decret d'alcaldia, s'ha fixat l'estructura organitzativa del govern, però segons fonts municipals encara no s'ha decidit quins regidors tindran una dedicació exclusiva en les seves responsabilitats al govern i quins altres la tindran parcial. Aquesta qüestió, així com els sous dels regidors i el nomenament dels càrrecs de confiança, es portarà a aprovació en el ple del 30 de juny. Cal recordar que el PSC i CiU governen en minoria –tenen 11 dels 25 regidors del ple.

Amb l'objectiu de donar resposta als compromisos que el PSC i CiU van adquirir en el seu pacte de govern, el nou executiu local preveu la creació de l'oficina del pla estratègic de ciutat. El projecte dependrà d'Alcaldia i la direcció d'aquest ambiciós projecte l'assumirà Alfons Escoda. De moment, no hi ha data d'inici dels treballs.

Estalviar despesa innecessària

C.A.F.

En declaracions a Cerdanyola Ràdio, l'alcaldessa, Carme Carmona, va explicar ahir que la nova estructura organitzativa del govern municipal té l'objectiu de ser “més eficient i evitar despesa innecessària”. De retruc, en la distribució de competències també s'ha incidit en la coresponsabilitat de tots els regidors, ja que cap de les àrees no té un únic color polític i els 11 regidors del govern es reparteixen les 34 regidories del consistori. “El govern és un per a tota la ciutat i ha de treballar des de la confiança i el consens”, va afegir. Carmona va indicar que les vuit tinències d'alcaldia suposen l'ordre de substitució a l'alcaldia. Un tercer objectiu del nou cartipàs és potenciar la vocació “de diàleg permanent amb tots els grups del consistori”. Carmona manté la porta oberta a la incorporació de més socis de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA