Política

NARCÍS CASASSA

ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS

“Hem de crear identitat de poble”

“Anem a contracorrent de molts, però treballarem perquè Medinyà sigui independent com més aviat millor”

“El nou parc sobre l'AP-7 relligarà el poble i la cohesió social i cedirem el solar per a l'escola”

Ara amb minoria
El socialista Narcís Casassa ha iniciat amb aquest el tercer mandat com a alcalde de Sant Julià de Ramis. El govern format pel PSC i el regidor de l'UDM mana amb minoria, un fet que l'obligarà a arribar a acords constants amb l'oposició.

És el tercer mandat com a alcalde de Sant Julià de Ramis, però per primer cop amb un govern en minoria. Què suposa el canvi?

És diferent. Una majoria al ple et dóna la tranquil·litat que hi ha una estabilitat més garantida com havíem tingut amb la coalició. Bé, és un escenari nou en què es troben molts ajuntaments que obliga a tenir una relació més fluida amb la resta de grups i a ser més generosos per aconseguir consensos. Amb aquesta situació al govern la responsabilitat per tirar endavant recau en l'equip de govern, però també en la resta de grups.

Cap a on ha d'anar el municipi aquest quatre anys?

Hem de consolidar algun projecte, i ja hi ha els fonaments per fer-lo realitat. Per l'equip de govern, és fonamental generar el nou parc urbà sobre l'autopista. Ja no és una utopia, sinó una realitat de present i de futur per salvar distàncies entre veïnats, treballar la cohesió social i mantenir la qualitat de vida.

Amb la situació actual qualsevol projecte serà complicat...

Sí, sí; sempre havíem pensat que el projecte es faria per fases i ara més que mai serà així. Prioritzarem que sigui molt funcional i que el cost de manteniment sigui baix.

Quins altres serveis cal millorar?

Un altre projecte cabdal és garantir que l'any vinent realitzem la cessió del solar per fer-hi l'edifici de l'escola. Ara funciona amb mòduls i ha tornat a créixer, però arribarà un moment en què no podrà ocupar més l'espai i cal dir que hem trobat receptivitat per part d'Ensenyament.

És un avantatge o un desavantatge ser tan a prop de Girona?

Té les dues coses. En molt pocs minuts accedim a serveis i equipaments de primera qualitat, però encara tenim problemes amb el transport públic pel que fa a freqüències i circuits lògics, i cal corregir-ho. Això també complica treballar la identitat de poble, perquè la gent troba moltes altres alternatives a la ciutat. Per això, la festa major és clau i també la implicació dels diversos veïnats. Un altre punt important serà generar més activitat i que s'obrin botigues per afavorir la relació social.

Cal fer més poble.

Exacte. Cal fer més nucli de poble per no ser un poble dormitori. De fet, l'obertura de l'escola bressol el 2004 ja perseguia aquesta aposta perquè la gent jove amb fills pogués fer poble. Tenir l'escola consolidada permetrà que els alumnes tinguin una continuïtat d'activitats al mateix poble.

Per a quan Medinyà independent?

Bé, ens agradaria que fos independent com més aviat millor. És una visió que compartim tots els grups municipals i ho afrontarem amb força a partir del setembre. Som conscients que anem a contracorrent perquè demanem la independència quan, per la situació actual, es parla que cal sumar municipis. El fet identitari existeix, però això no treu que, encara que sigui independent, Medinyà haurà de mancomunar serveis amb altres pobles.

Com té l'economia el consistori?

Com la gran majoria d'ajuntaments, tenim una situació complicada. Nosaltres tenim tensions de tresoreria perquè estem pendents de rebre recursos d'altres administracions i privats. Tot i això, el nivell d'endeutament és baix i controlat en el 53% i no tenim factures al calaix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.